Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller

Sandwichboller af koldhævet dej. Prøv en lækker sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon
Forb. tid16 minutter
Tilb. tid5 timer
Samlet tid5 timer 16 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Servings: 16 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 liter koldt vand afhænger af hvor stor en portion du vil bage, brug gerne mere eller mindre væske
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 1 tsk gær 5 gram ca.
  • 2 tsk salt
  • 130 gram hørfrø ca. 2 dl kan udelades eller erstattes med andre frø
  • 250 gram havregryn ca. 7 dl
  • 160 gram rugmel ca. 3 dl
  • 120 gram grahamsmel 2 dl
  • Hvedemel - til røreskeen kan stå selv i skålen Tilsæt hvedemel til dejen bliver fast som tyk havregrød og røreskeen kan stå selv
  • evt. solsikkekerner som bund
  • drys: evt. sesam, birkes, græskarkerner, havregryn?

Sådan gør du

Sådan laver du den koldhæved edej

  • Udrør gæren i det kolde vand. Tilsæt honning
  • Tilsæt havregryn og de grovere melsorter i først sammen med salt
  • Rør hvedemelet i lidt efter lidt og tilsæt hvedemel til dejen bliver hård og fast som tyk havregrød og røreskeen kan stå selv i skålen.
    Koldhævede boller med havregryn - nem opskrift
  • Opbevar dejen på køl i en tildækket skål, i minimum 6-8 timer. Kan også hæve på køkkenbordet, men så skal du bruge lidt mindre gær.

Sådan bager du bollerne:

  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg evt. solsikkekerner på bagepapiret, som bund, der hvor bollerne skal være. Bare læg dejen på med 2 spiseskeer.
    Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller
  • Drys gerne med sesam eller græskarkerner på toppen. Hvis du laver frokostboller, så drys gerne lidt groft salt og hvidløgspeber på toppen også.
  • Bag brødene 25-30 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Sæt gerne en skål/lille bradepande med vand i bunden af ovnen, når du bager, det giver en sprød og lækker skorpe.
    Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller
  • Lad brødene afkøle lidt, før du serverer.

Sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon

  • Lav hønsesalaten selv, eller køb den færdiglavet.
  • Flæk en sandwich og læg salat på den nederste bund.
  • Fordel hønsesalat på toppen, nogle rødløgsringe og 2 skiver stegt bacon.
  • Læg "sandwichlåget" på. Servér

Noter

Få opskriften på hjemmelavet hønsesalat her eller kyllingesalat her
Den koldhævede dej kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Du kan røre en ny portion dej i skålen og efterlade en lille portion i skålen som surdej. 
Bollerne er fryseegnede. 
Kan også bages som flutes eller franskbrød, tilpas bagetiden.