Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller
Sandwichboller af koldhævet dej. Prøv en lækker sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon
Forb. tid16 minutter min
Tilb. tid5 timer t
Samlet tid5 timer t 16 minutter min
Ret: Brød, madbrød og tærter
Servings: 16 stk
- 2 liter koldt vand afhænger af hvor stor en portion du vil bage, brug gerne mere eller mindre væske
- 1 tsk sukker eller honning
- 1 tsk gær 5 gram ca.
- 2 tsk salt
- 130 gram hørfrø ca. 2 dl kan udelades eller erstattes med andre frø
- 250 gram havregryn ca. 7 dl
- 160 gram rugmel ca. 3 dl
- 120 gram grahamsmel 2 dl
- Hvedemel - til røreskeen kan stå selv i skålen Tilsæt hvedemel til dejen bliver fast som tyk havregrød og røreskeen kan stå selv
- evt. solsikkekerner som bund
- drys: evt. sesam, birkes, græskarkerner, havregryn?
Sådan laver du den koldhæved edej
Udrør gæren i det kolde vand. Tilsæt honning
Tilsæt havregryn og de grovere melsorter i først sammen med salt
Rør hvedemelet i lidt efter lidt og tilsæt hvedemel til dejen bliver hård og fast som tyk havregrød og røreskeen kan stå selv i skålen.
Opbevar dejen på køl i en tildækket skål, i minimum 6-8 timer. Kan også hæve på køkkenbordet, men så skal du bruge lidt mindre gær.
Sådan bager du bollerne:
Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg evt. solsikkekerner på bagepapiret, som bund, der hvor bollerne skal være. Bare læg dejen på med 2 spiseskeer.
Drys gerne med sesam eller græskarkerner på toppen. Hvis du laver frokostboller, så drys gerne lidt groft salt og hvidløgspeber på toppen også.
Bag brødene 25-30 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Sæt gerne en skål/lille bradepande med vand i bunden af ovnen, når du bager, det giver en sprød og lækker skorpe.
Lad brødene afkøle lidt, før du serverer.
Sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon
Lav hønsesalaten selv, eller køb den færdiglavet.
Flæk en sandwich og læg salat på den nederste bund.
Fordel hønsesalat på toppen, nogle rødløgsringe og 2 skiver stegt bacon.
Læg "sandwichlåget" på. Servér
Få opskriften på hjemmelavet hønsesalat her eller kyllingesalat her
Den koldhævede dej kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Du kan røre en ny portion dej i skålen og efterlade en lille portion i skålen som surdej.
Bollerne er fryseegnede.
Kan også bages som flutes eller franskbrød, tilpas bagetiden.