Kryddermuffins - nemme saftige julemuffins
Lækre kryddermuffins med tyttebærsyltetøj
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid25 minutter min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Servings: 16 stk.
- 300 gram mel
- 200 gram sukker brun farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk st. ingefær
- 2 tsk st. nellike
- 2 tsk natron
- 1 spsk kanel
- 100 gram smeltet smør kan erstattes med 1 dl olie - raps- eller solsikkeolie
- 3 dl tykmælk yoghurt/kærnemælk/creme fraiche kan også bruges
- 14 tsk tyttebærsyltetøj kan udelades eller erstattes med anden syltetøj
- Drys: grofthakkede mandler
Bland mel med natron, sukker og krydderier. Tilsæt tykmælk (eller mælk ell. lign.) Dejen kan fint røres bare med ske. Smelt smørret (gøres nemmest i mikrobølgeovnen) og rør det i dejen.
Fyld muffinforme af papir med 2/3 af dejen. Sæt gerne formene ned i muffinforme af silicone, det holder på formen. Læg 1 tsk tyttebærsyltetøj på dejen og fordel resten af dejen på toppen. Drys evt. med grofthakkede mandler.
Bag muffinsene ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Muffinsene er færdige, når de er gennembagte. Bag dem ikke for længe. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte. Kan også bages i airfryer
Lad gerne muffinsene køle lidt - men de kan også nydes lune. Drys gerne lidt flormelis over før servering
Muffins'ene kan også bages som hel krydderkage. Fordobl bagetiden i så fald
Kan fryses
Al slags syltetøj kan bruges men kryddermuffins'ene kan også bages uden syltetøj