Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, olie, havregryn, salt og mel lidt efter lidt. Kan røres med grydeske el. køkkenmaskine. Dejen bliver klistret, som tyk havregrød. Lad dejen hæve 8-10 timer i køleskab el. på køkkenbordet
Hæld lidt olie i bunden af din bradepande. Du kan også bruge en af ovnens store bageplader. Hæld dejen ud heri. Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 45-60 min. gerne i ovnen v. 30 grader
Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Rør hvidløgsolien sammen og dryp den på dejen. Jo mere olie, jo sprødere brød
Tryk huller i dejen med fingrene, så hvidløgsolien fordeles godt ned i dejen.
Skyl tomaterne og fordel dem på dejen. Skær/smuldr fetaosten og fordel osten på toppen af dejen. Tryk fyldet lidt ned i dejen. Dryp med ekstra olie og drys ekstra groft salt/flagesalt på
Bag nu foccacia brødet i ca. 40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), eller til det er sprødt, gyldenbrunt og gennembagt. Tjek brødet undervejs
Lad brødet dampe lidt af, før du skærer det ud. Kan spises lunt som det er eller med smør/hvidløgssmør. Også lækkert som sandwichbrød. Top evt. brødet med friske krydderurter før servering