Go Back Email Link
+ servings
Nemt foccacia med feta & tomat i bradepande
Udskriv
5 fra 1 stemme

Nemt foccacia med feta & tomat i bradepande

Nem madbrød i bradepande med cherrytomater og fetaost
Forb. tid10 timer 20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid11 timer 5 minutter
Ret: Nemt foccacia med feta & tomat i bradepande
Servings: 16 pers.
Author: Gitte Hansen

Equipment

Ingredienser

Foccacia dej:

  • 1 liter koldt vand brug lunkent vand, hvis
  • 20 gram gær
  • 1 tsk sukker honning el. sirup kan bruges
  • 100 gram havregryn
  • ½ dl olie solsikke/rapsolie
  • tsk salt
  • 1,1 kg hvedemel ca. Brug gerne Manitoba eller Tipo 00 mel

Hvidløgsolie:

  • ½-1 dl olie raps/solsikkeolie
  • 3-4 fed friskpressede hvidløg kan udelades
  • 1 tsk groft salt plus ekstra til drys
  • 1-2 spsk tørret oregano kan erstattes med andre krydderurter f.eks. rosmarin, persille

Fyld til foccacia:

  • 250 gram cherrytomater/ cocktailtomater kan udelades eller erstattes med oliven, soltørrede tomater, rødløg?
  • 150-200 gram puckost - fetaost kan udelades eller erstattes med anden ost: f.eks. mozzarella?

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, olie, havregryn, salt og mel lidt efter lidt. Kan røres med grydeske el. køkkenmaskine. Dejen bliver klistret, som tyk havregrød. Lad dejen hæve 8-10 timer i køleskab el. på køkkenbordet
    Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt
  • Hæld lidt olie i bunden af din bradepande. Du kan også bruge en af ovnens store bageplader. Hæld dejen ud heri. Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 45-60 min. gerne i ovnen v. 30 grader
    Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Rør hvidløgsolien sammen og dryp den på dejen. Jo mere olie, jo sprødere brød
    Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt
  • Tryk huller i dejen med fingrene, så hvidløgsolien fordeles godt ned i dejen.
    Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt
  • Skyl tomaterne og fordel dem på dejen. Skær/smuldr fetaosten og fordel osten på toppen af dejen. Tryk fyldet lidt ned i dejen. Dryp med ekstra olie og drys ekstra groft salt/flagesalt på
    Nemt foccacia med feta & tomat i bradepande
  • Bag nu foccacia brødet i ca. 40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), eller til det er sprødt, gyldenbrunt og gennembagt. Tjek brødet undervejs
    Nemt foccacia med feta & tomat i bradepande
  • Lad brødet dampe lidt af, før du skærer det ud. Kan spises lunt som det er eller med smør/hvidløgssmør. Også lækkert som sandwichbrød. Top evt. brødet med friske krydderurter før servering
    Nemt foccacia med feta & tomat i bradepande

Noter

Fryseegnet.
Kan laves med kortere hævetid:  Brug lunkent vand og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 2x45 minutter. 
Hvidløgsolien kan erstattes med olie/salt, pesto 
Kan bruges som sandwich brød prøv disse foccacia sandwich med mozzarella & tomat.