Go Back Email Link
+ servings
Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
Udskriv
No ratings yet

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Nem lækker curd med rabarber
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
Servings: 5 dl
Author: Gitte Hansen

Equipment

Ingredienser

Rabarberkompot:

  • 400  gram rabarber skåret i 1-2 cm stykker. Anden frugt/bær kan bruges. Frosne rabarber kan også bruges.
  • 2  tsk vaniljesukker ½-1 vaniljestang kan også bruges
  • 80 gram sukker smag til

Curd:

  • 2 hele hele æg smag til
  • 1 æggeblomme
  • 80 gram sukker smag til (halvdelen skal bruges i kompotten)
  • 50  gram smør skåret i små firkanter
  • evt. citronsaft

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i små stykker.
    Rabarber
  • Kog rabarber, vaniljesukker og sukkeret op i en gryde. Kog kompotten under låg, til rabarberne er helt møre. Det tager ca. 10-15 minutter. Omrør undervejs.
    Rabarberkompot
  • Hæld kompotten i en skål og blend den til fin og glat puré. Har du ingen blender, kan du si massen. Lad kompotten afkøle en smule. Gryden skal bruges igen, så du behøver ikke vaske den.
    Rabarberkompot
  • Pisk æg og æggeblomme sammen i gryden ved svag varme (skal stå på 2-3 på komfuret).
    Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
  • Tilsæt kompotten og lidt af gangen imens du pisker. Sukkeret pisker du også i undervejs. Rør til blandingen tykner. Varm massen op. Den må ikke koge, så kan den skille.
    Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
  • Tag gryden af varmen og pisk smørret i lidt af gangen, til curden er blank og glat. Smag til, evt. med mere sukker, vanilje og/eller citronsaft. Blend curden med stavblender eller pisk den op med elpisker, så bliver den ekstra cremet og luftig
    Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
  • Hæld den varme curd på skoldede glas og evt. Atamon skyllede glas og afkøl. Jeg fik 2 små glas af denne portion. Opbevar på køl. Curden vil tykne mere efter afkøling.
    Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Noter

Sukkermængden du skal bruge afhænger af hvor søde/syrlige dine rabarber er. Bare smag til. Tilsæt evt. lidt majsstivelse, udrørt i lidt vand, hvis du vil tykne din curd ekstra.
Holdbarhed minimum 2 uger. Brug kun rent bestik, når du tager af glasset. 
Kan også laves med anden kompot f.eks. af jordbær eller blommer