Go Back Email Link
+ servings
Rabarberkompot i ovn - bagte rabarber
Udskriv
5 fra 1 stemme

Rabarberkompot i ovn - bagte rabarber

Bagt rabarberkompot - nemt lavet i ovn
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Rabarberkompot i ovn - bagte rabarber
Servings: 700 gram
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 700 gram rabarber skåret i 2-3 cm stykker. Færre/flere rabarber kan bruges - frosne rabarber kan også bruges
  • 1 dl rørsukker eller alm. sukker. Sukkermængden afhænger af hvor syrlige dine rabarber er. Smag til
  • 2 tsk vaniljesukker skal du bruge kompotten til mad, så udelad vaniljesukker

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm
    Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskrift
  • Fordel rabarberne i en skål
    Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskrift
  • Drys rørsukker og vaniljesukker over rabarberne og vend godt rundt
    Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskrift
  • Lad sukkerblandingen trænge lidt ind i rabarberne, bare lige nogle minutter
    Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
  • Beklæd et ildfast fad/bradepande med bagepapir og fordel rabarberstykkerne heri. De skal helst kun ligge i ét lag (så godt som det nu kan lade sig gøre). Mit fad målte ca. 23x30 cm.
    Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
  • Bag rabarberne ca. 40 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn) Rabarberne er færdige, når de er møre - prik i dem med en gaffel undervejs (måske der går kortere/længere tid i din ovn). Smag til evt. med ekstra sukker.
    Rabarberkompot i ovn - bagte rabarber
  • Hæld straks rabarberkompotten i et skoldet glas og sæt låget på. Låget skal også skoldes (det forlænger holdbarheden). Skyl glasset med Atamon og tilsæt Atamon til kompotten, hvis den skal holde sig længere end 3-4 uger. Afkøl
    Rabarberkompot i ovn - bagte rabarber

Noter

Sukkermængden afhænger af, hvor syrlige dine rabarber er.
Du kan bruge flere/færre rabarber end jeg. Kan laves uden vanilje til det salte køkken.  
Rabarberkompotten kan holde sig minimum 3-4 uger i køleskab uden Atamon. Brug rent bestik
Anden frugt/andre bær kan bruges. Drys evt. med revet marcipan eller crumble smuldredej
Man kan også bage rabarber i airfryer