Vask rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm
Fordel rabarberne i en skål
Drys rørsukker og vaniljesukker over rabarberne og vend godt rundt
Lad sukkerblandingen trænge lidt ind i rabarberne, bare lige nogle minutter
Beklæd et ildfast fad/bradepande med bagepapir og fordel rabarberstykkerne heri. De skal helst kun ligge i ét lag (så godt som det nu kan lade sig gøre). Mit fad målte ca. 23x30 cm.
Bag rabarberne ca. 40 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn) Rabarberne er færdige, når de er møre - prik i dem med en gaffel undervejs (måske der går kortere/længere tid i din ovn). Smag til evt. med ekstra sukker.
Hæld straks rabarberkompotten i et skoldet glas og sæt låget på. Låget skal også skoldes (det forlænger holdbarheden). Skyl glasset med Atamon og tilsæt Atamon til kompotten, hvis den skal holde sig længere end 3-4 uger. Afkøl