Rabarbercrumble – opskrift på crumblekage

  • Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumbleI weekenden nød vi en lækker rabarbercrumble med kokos og havregryn – en helt perfekt crumble og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.

Crumblen er rigtig nem at lave, og der er rigeligt med crumble smuldredej på toppen af kagen, for det kan vi nemlig allerbedst lide her i familien.

Hvis du nu tænker: “Øv, jeg har ikke rabarber i haven” så fortvivl ej, for du kan bruge al anden frugt eller andre bær til en crumble. Den vil være rigtig lækker med æbler, pærer, blommer også, så spring du bare på opskriften. Brug hvad du har og bag alle de crumblekager du lyster 🙂

Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumbleJeg plyndrede haven for sæsonens sidste rabarber, for en fænomenal rabarbersæson skulle da sluttes af med en fænomenal rabarberkage. Perfekt afslutning, synes du ikke? Næsten en slags rabarberfestlig højtidelighed 🙂

Mine børn var hjemme på weekend – og det var bare skønt. Jeg stornød hvert sekund og elskede at bage og kokkerere til dem. De var vilde med rabarbercrumblen og du får hermed straks opskriften.

Opskriften er ny og jep, jeg har 1000 opskrifter på rabarbercrumble på bloggen i forvejen, men der er altid plads til endnu en opskrift. Jeg elsker bare at afprøve nye påhit når jeg bager, men det ved du vist godt efterhånden. Håber du klarer endnu en rabarberopskrift i rækken 🙂 Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumbleDenne rabarbercrumble er særligt god fordi der er et strejf af kokosmel og havregryn i, og så fordi der er rigeligt med crumbledej. Der bliver kage til mange med denne portion og kagen var super nem og hurtig at bage. Forbedelserne tager få minutter, for dejen skal bare smuldres sammen.

Du kan få brugt mange rabarber til kagen – jeg brugte 800 gram. En lækker kage der vil være perfekt at servere både som dessert men også på et kagebord. 
Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
Opskriften får du lige her:

Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble

Rabarbercrumble – opskrift på nem crumblekage

Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
En skøn rabarbercrumble, der kan laves med al slags frugt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Rabarbercrumble - opskrift på nem crumblekage
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: crumbledej, rabarber, rabarbercrumble
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800 gram rabarber vaskede og skåret i 1-2 cm stykker
  • 100 gram rørsukker eller almindeligt sukker

Crumbledej

  • 200 gram hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokosmel
  • 1 spsk vaniljesukker eller rørsukker
  • 150 gram sukker
  • 150 gram smør stuetemperatur
  • 2-3 håndfulde mandler kan udelades eller erstattes af andre nødder

Sådan gør du

  • Vask og klargør rabarberne og skær dem i 1-2 cm stykker
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
  • Læg rabarberne i et ildfast fad eller en lille bradepande. Mit fad målte ca. 25x35 cm. Start med at vende de 100 gram rørsukker/alm. sukker rundt i rabarberstykkerne
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
  • Sæt fadet i en kold ovn og lad rabarberne bage lidt imens du smuldrer dejen sammen. Temperatur: 175 grader. Bagetid: ca. 5-10 minutter
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble

Crumbledej:

  • Bland alle de tørre ingredienser
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
  • Smuldr smørret i. Det er nemmest hvis smørret har stuetemperatur. Smuldredejen bliver løs og "smuldrende"
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
  • Drys crumbledejen på toppen af kagen
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
  • Hak mandlerne groft og drys dem på toppen
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
  • Bag rabarbercrumblen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft, eller til kagen er sprød og gylden på toppen. Tildæk evt. med stanniol, hvis du synes den bliver for mørk, eller skru lidt ned for temperaturen
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble
  • Servér crumblen lun med flødeskum eller vaniljeis til rabarbercrumblen
    Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble

Noter

Rabarber kan erstattes af anden frugt/andre bær
Crumbleopskriften kan bruges som grundopskrift
Rabarbercrumblen kan forberedes i god tid og stilles på køl til den skal færdigbages

Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble

En skøn og nem rabarbercrumble med kokos og havregrynRabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble

Har du lidt mandler eller andre nødder at drysse på toppen af kagen, vil det være fint, for de knasende ovnbagte mandler smager bare så godt på kagen, men de kan også sagtens udelades. Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumbleEt par håndfulde mandler eller tre vil række, men jo flere jo bedre, hvis man spørger mig. Du bestemmer 🙂Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumbleJeg siger dig at rabarbercrumblen smager fantastisk.

Nyd den lun, når den lige er kommet ud af ovnen og servér den med smeltende vanilijeis til eller iskoldt flødeskum. Uhm <3Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumbleRabarbercrumblen var et hit hjemme hos os og jeg er sikker på, at den også vil blive populær hjemme hos dig. 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer