•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift Det er rabarbersæson og heldigvis er sæsonen lang, så vi kan se frem til en masse rabarberlækkerier forude. Herligt!

På bloggen finder du et hav rabarberopskrifter og du kan se dem alle ved at klikke her

Hvilke rabarberlækkerier har jeg mon så fundet på at fortælle om i dag?

Tjo det er såmænd bare den nemmeste rabarberkompot, nemlig bagte rabarber tilberedt i ovn.

Vidste du mon, at man faktisk kan bage kompot i ovnen? Næh men det kan man og det er bare så smart, at man slipper for at holde øje og røre flittigt i en gryde. Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift Jeg har just taget mit livs første portion bagte rabarberkompot ud af ovnen, og jeg kan love dig for, at det bestemt ikke er sidste gang jeg laver kompot på den måde.

På bloggen finder du også opskrift på rabarberkompot lavet i mikroovnen og det er også supernemt, men dagens portion kompot bagt i ovn, krævede næsten endnu mindre opmærksomhed og så klarede ovnen arbejdet, imens jeg havde frie hænder til andre gøremål.Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskriftKort fortalt, er det bare rabarberstykker du vender i sukker og vanilje, hælder i et fad og så bager i ovnen. Voila!

Jeg synes det virkede lidt som om at rabarbersmagen blev lidt mere intens, ved ovnvarmen. Væden blev også næsten helt sirup-aftig. Jeg synes rigtigt godt om de ovnbagte rabarber 🙂

Hvis du spørger mig om hvordan jeg foretrækker at lave kompot, så vil jeg anbefale kompot i ovn, hvis du skal lave rabarberkompot af en mindre portion rabarber og ikke har tid til at holde øje med gryde/røre i skåle.

Mikroovns-kompotten er også smart, hvis du skal lave en lille portion men jeg ville lave kompotten i gryde, hvis jeg skulle tilberede en stor portion.Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift Rabarberkompot er lidt mere syrligt end en rabarbermarmelade, da den indeholder ikke helt så meget sukker. Kompot er f.eks. fænomenal i en rabarbertrifli, der sødes med f.eks. makroner. Til en trifli må en kompot nemlig helst ikke være for sød.

Dagens portion bagte rabarber nød vi i en trifli, af den særligt hurtige slags. Den opskrift får du én af de nærmeste dage. Den frisklavede kompot er også fænomenal på nybagt brød eller i f.eks. lagkage eller roulade. Uhm et hit. Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskriftRabarber er også populært at servere som tilbehør til madretter, men i så fald skal den tilberedes uden meget sukker. Jeg glæder mig også til at eksperimentere med en rabarberchutney, det tror jeg også ville smage lækkert. Har du gode tips til sådan en chutney, så tip mig gerne 🙂

Foreløbigt er det mest sukkerholdige rabarberopskrifter du finder på bloggen, men de er til gengæld også i høj kurs hos både mig og jer læsere. Herligt. Se alle opskrifterne her  🙂Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskriftI dag får du endnu en rabarberopskrift af de søde, nemlig opskriften på bagte rabarber – den kommer lige her:

Bagte rabarber i ovn – rabarberkompot opskrift

Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
Bagt rabarberkompot - nemt lavet i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
Kategori: Kompot, syltetøj og marmelade
Keyword: bagte rabarber, kompot i ovn, rabarberkompot
Portioner: 700 gram
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 700 gram rabarber skåret i 2-3 cm stykker. Mere/mindre rabarber kan bruges
  • 1 dl rørsukker almindeligt sukker kan bruges, men brug i så fald 1½ dl
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm
    Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskrift
  • Fordel rabarberne i en skål
    Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskrift
  • Drys rørsukker og vaniljesukker over rabarberne og vend godt rundt
    Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskrift
  • Lad sukkerblandingen trænge lidt ind i rabarberne, bare lige nogle minutter
    Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
  • Beklæd et ildfast fad/bradepande med bagepapir og fordel rabarberstykkerne heri. De skal helst kun ligge i ét lag (så godt som det nu kan lade sig gøre). Mit fad målte ca. 23x30 cm.
    Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
  • Bag rabarberne ca. 40 minutter v. 125 grader varmluft. Rabarberne er færdige, når de er møre - prik i dem med en gaffel undervejs (måske der går kortere/længere tid i din ovn).
    Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
  • Smag rabarberkompotten til og drys evt. med lidt ekstra sukker, hvis du synes, den er for syrlig
  • Hæld straks rabarberkompotten i et skoldet glas og sæt låget på. Låget skal også skoldes (det forlænger holdbarheden). Skyl glasset med Atamon og tilsæt Atamon til kompotten, hvis den skal holde sig længere end 1-2 uger.
    Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
  • Rabarberkompotten er klar til brug, når den er helt afkølet

Noter

Rabarbermængden kan du sagtens op-/nedjustere på
Rabarberkompotten kan holde sig i mindst 1 uge i køleskab og sandsynligvis meget længere (hvis du bruger rent bestik, når du tager kompot fra glasset)
Du kan bage kompot af anden frugt/andre bær også
Rabarberkompot smager skønt til rabarbertrifli
Drys evt. revet marcipan på rabarberstykkerne eller drys med en crumble-smuldredej og vupti har du bagt en lækker dessert
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bagte rabarber i ovn – en meget nem og hurtig måde at lave kompot på

Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift

Jeg er fan af den bagte kompot og jeg glæder mig til at eksperimentere med endnu flere “bagte kompotter i ovn” tilberedt med anden frugt/andre bær også.

Bagte rabarber i ovn - nem kompot opskriftJeg har f.eks. allerede en god og lækker bagt æblekompot med kanel i tankerne, eller hvad med en lækker bagt jordbærkompot, perfekt i en lækker jordbærtrifli? Uhm det skal prøve denne sommer! 🙂
Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift Det svinger meget hvor syrlige rabarber er, så måske du skal tilsætte lidt ekstra sukker til slut.

Rørsukker søder lidt mere end almindeligt sukker, så derfor brugte jeg dét, men du kan sagtens også bare bruge almindeligt sukker, men supplér evt. i så fald med lidt ekstra. Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift Så nemt laver man faktisk bagte rabarber i ovn. Måske du også skulle prøve at tilberede din kompot i ovnen næste gang?

Skriv gerne en kommentar nedenunder om hvad du synes. Hvad er nemmest og lækrest?

Hvis du har erfaringer med bagte rabarber som tilbehør til madretter, så tip gerne om hvilke krydderier du supplerer med. Det er jeg da nysgerrig efter at høre om 🙂Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift Så er der frisklavet rabarberkompot i køleskabet igen. Sæsonens første kompot er altid den bedste og jeg glæder mig til at vi nu kan spise små lækre trifli-desserter, lige til glasset er brugt op.

Måske jeg også finder på andre lækkerier at bruge den gode kompot i? En teskefuld i en muffin f.eks.? Det kunne også være som syltetøj i denne lækre syltetøjskage? Uhm det ville også blive en skøn kage tror jeg. 🙂Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift God fornøjelse med den bagte rabarberkompot til dig. Sådan en portion må du da prøve, næste gang du får fingre i et bundt rabarber 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •