Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner
Saltristede solsikkekerner
Forb. tid1 minut min
Tilb. tid8 minutter min
Samlet tid9 minutter min
Ret: Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner
Servings: 8 pers.
- 200 gram solsikkekerner (lav evt. bare halv portion) Andre kerner kan bruges
- 1-2 spsk olie smagsneutral raps- eller solsikkeolie. Olien gør kernerne sprødere. Kan ristes i honning i stedet
- 1 tsk salt - smag til. Gerne flagesalt. Kan udelades
Varm en tør pande op ved middel varme. Fordel solsikkekernerne på panden og rist dem 2-3 minutter. Omrør undervejs. Tilsæt herefter 1 spsk olie. Olien gør kernerne mere sprøde, men de kan også ristes uden.
Rist kernerne under omrøring, til de begynder at få farve og dufte lidt nøddeagtigt. Supplér evt. med lidt ekstra olie. Tilsæt salt efter smag, bare prøvesmag undervejs. Kan også ristes i ovn eller airfryer.
Omrør ofte og pas på kernerne ikke bliver for mørke. Du kan høre små "knæk-lyde" når de rister. Hæld kernerne i en skål eller evt. på fedtsugende papir og afkøl. Prøvesmag igen og drys evt. ekstra salt på imens de er varme
Opbevar de ristede solsikkekerner i en tætsluttende beholder. De holder sig fint sprøde i flere dage.
Tilsæt evt. krydderi også, det kunne være barbecuekrydderi eller måske hvidløgspulver? Kan også laves med andre kerner, f.eks. græskarkerner, sesamfrø, mandler eller kikærter.