Go Back Email Link
+ servings
Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner
Udskriv
No ratings yet

Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner

Saltristede solsikkekerner
Forb. tid1 minut
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid9 minutter
Ret: Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram solsikkekerner (lav evt. bare halv portion) Andre kerner kan bruges
  • 1-2 spsk olie smagsneutral raps- eller solsikkeolie. Olien gør kernerne sprødere. Kan ristes i honning i stedet
  • 1 tsk salt - smag til. Gerne flagesalt. Kan udelades

Sådan gør du

  • Varm en tør pande op ved middel varme. Fordel solsikkekernerne på panden og rist dem 2-3 minutter. Omrør undervejs. Tilsæt herefter 1 spsk olie. Olien gør kernerne mere sprøde, men de kan også ristes uden.
    Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner
  • Rist kernerne under omrøring, til de begynder at få farve og dufte lidt nøddeagtigt. Supplér evt. med lidt ekstra olie. Tilsæt salt efter smag, bare prøvesmag undervejs. Kan også ristes i ovn eller airfryer.
    Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner
  • Omrør ofte og pas på kernerne ikke bliver for mørke. Du kan høre små "knæk-lyde" når de rister. Hæld kernerne i en skål eller evt. på fedtsugende papir og afkøl. Prøvesmag igen og drys evt. ekstra salt på imens de er varme
    Ristede solsikkekerner - nem opskrift på saltede kerner

Noter

Opbevar de ristede solsikkekerner i en tætsluttende beholder. De holder sig fint sprøde i flere dage.
Tilsæt evt. krydderi også, det kunne være barbecuekrydderi eller måske hvidløgspulver? Kan også laves med andre kerner, f.eks. græskarkerner, sesamfrø, mandler eller kikærter