Ristede solsikkekerner bliver knasende sprøde og får den lækreste saltsmag. De er nemme at lave og kan bruges som topping på salat eller suppe. Her får du en god nem opskrift.
Uhm prøv de saltristede solsikkekerner på panden. Den skønneste snack, der samtidigt er meget billige at lave. Mon ikke det er den billigste hjemmelavede salattopping man kan lave selv? Jeg tror det.
Andre kerner eller mandler/nødder kan også bruges, f.eks. græskarkerner eller mandler? Bare brug hvad du har.
Vi havde lige en rest solsikkekerner, som skulle bruges. Perfekt når man kan få tømt ud i køkkenskabe og skuffer.
Hvorfor riste solsikkekerner?
Når du rister kernerne, får de en mild nøddeagtig smag. De smager meget bedre end de rå kerner, ihvertfald kan man spise mange flere. 🙂
Jeg ristede solsikkekernerne i olie og dryssede med salt. Du kan også riste dem uden olie, så bliver de noget sundere, men de smager bedre med. 🙂
Kernerne kan også ristes i honning eller sukker, hvis du skal bruge dem som drys på f.eks. morgenskyr, müsli eller bagværk? De kan bruges både til det salte og det søde køkken.
Nederst i indlægget får du tips til, hvad du kan bruge de ristede solsikkekerner til – og forskellige måder at variere opskriften på.
Ristede solsikkekerner – nem opskrift på saltede kerner
Ingredienser
- 200 gram solsikkekerner (lav evt. bare halv portion) Andre kerner kan bruges
- 2-3 spsk olie smagsneutral raps- eller solsikkeolie. Olien gør kernerne sprødere. Kan ristes i honning i stedet
- 1 tsk salt - smag til. Gerne flagesalt. Kan udelades
Sådan gør du
- Varm en tør pande op ved middel varme. Tilsæt 1-2 spsk olie i første omgang og tilsæt herefter solsikkekernerne på panden. Olien gør kernerne mere sprøde, men de kan også ristes uden.
- Rist kernerne under omrøring, til de begynder at få farve og dufte lidt nøddeagtigt. Supplér evt. med lidt ekstra olie. Tilsæt salt efter smag, bare prøvesmag undervejs. Kan også ristes i ovn eller airfryer.
- Omrør ofte og pas på kernerne ikke bliver for mørke. Du kan høre små "knæk-lyde" når de rister. Hæld kernerne i en skål eller evt. på fedtsugende papir og afkøl. Prøvesmag igen og drys evt. ekstra salt på imens de er varme
Noter
De sprøde ristede saltede kerner kan du bruge på salater eller som snack.
Tænk at en hjemmelavet snack kan være så nem og billig at lave, men alligevel smage så godt. Vi har fået en ny favorit herhjemme, eller endnu en. 🙂
Jeg tilberedte disse ristede solsikkekerner på panden, men du kan også tilberede dem i ovn eller airfryer.
Panden er nemmest synes jeg og billigst i strøm, men det kommer an på hvor stor en mængde du skal bruge. Få inspiration i denne opskrift på mandler i airfryer eller mandler i ovn her. Skal du bruge en meget lille portion, så kan de også laves i mikroovn.
Solsikkekernerne brugte vi henover flere dage, både som drys på suppe og som drys på salater og pastasalater.
Perfekt, for kernerne kan nemlig holde sig i flere dage. De vil også være et hit en dag du får gæster, eller til buffet og tapas.
Serverer du sådan en lille skål som en snackskål, vil den også hurtigt blive tømt. Tro mig. 🙂
Tips til opskriften. Sådan kan du også lave de ristede solsikkekerner:
De kan laves på mange måder. Skal du bruge dem til kager og det søde køkken, så udelad salt og brug f.eks. akaciehonning i stedet for olie. Få inspiration i denne granola opskrift.
De bliver en klart sundere snack, hvis du bare rister dem som de er, uden hverken olie eller honning.
Du kan også smage dem til med f.eks. paprika /røget paprika som disse saltmandler. Det kunne også være chili og cayennepeber som disse? hvis du vil lave krydrede ristede solsikkekerner.
Hvad kan du bruge ristede solsikkekerner til?
- Drys dem over en frisk salat, f.eks. en grøn salat, en spidskålssalat, på melonsalat eller en pastasalat.
- Brug dem som drys på brød, boller eller focaccia, måske du skal nedjustere saltmængden en smule?
- Hvis du rister dem i honning, kan du bruge dem på som drys på yoghurt eller skyr
- Brug dem som topping på supper, f.eks. en cremet græskarsuppe, gulerodssuppe eller tomatsuppe.
- Spis dem som en lille snack, måske blandet med lidt nødder eller rosiner?
Det er nemt og hurtigt at lave hjemmelavede ristede solsikkekerner – og de kan varieres på så mange måder.
Måske du skulle prøve en portion, næste gang du skal bruge en god nem salattopping?
Det kan også være du har en rest solsikkekerner til overs i køkkenskabet du kan bruge.
Rigtig god fornøjelse med kernerne. Glæd dig, de smager skønt.
Hvis du er vild med solsikkekerner, så prøv også disse solsikkekager eller denne pesto lavet med solsikkekerner
Få flere opskrifter på ristede kerner og mandler/nødder her:










