Stegt andebryst i airfryer - nem opskrift
Steg andebryster nemt i airfryeren
Forb. tid1 minut min
Tilb. tid16 minutter min
Samlet tid17 minutter min
Ret: Stegt andebryst i airfryer - nem opskrift
Servings: 2 pers
- 2 andebryster optøede - mine vejede kun 200 gram. Tilberedningstiden afhænger af andebrysternes størrelse.
- salt
- 1 spsk olie raps/solsikkeolie el. lign.
- peber kan udelades
- ½ liter kogende vand hældes i bunden af airfryeren.
Rens andebrysterne og fjern evt. hinder/sener fra undersiden. Rids andebrysterne med en skarp kniv, uden at skære ned i kødet. Gnid andebrysterne med olie og drys med salt/evt. peber. Disse andebryster vejede kun 200 gram pr. stk.
Læg stykkerne i airfryeren, med skindsiden op. Hæld evt. lidt kogende vand i bunden af airfryeren, så du kan få stegesky til sovs (og undgå stegeos fra airfryeren). Sæt stegetermometer i andebrystet (på langs)
Steg andebrysterne 8-10 minutter v. 180 grader og herefter 5-7 min. v. 200 grader eller til skindet er sprødt og ønsket kernetemperatur er nået. 65-68 grader (rosa) - 75 grader (gennemstegt). Tilberedningstiden afhænger af kødets størrelse
Har du ikke stegetermometer, så skær evt. en skive af andebrystet, henimod slutningen, for at vurdere om kødet er rosa/gennemstegt. Stegeskyen i bunden kan du bruge til en andesovs. Lad kødet hvile imens og skær det herefter i skiver