Go Back Email Link
+ servings
Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Stegt flæsk på pande - med persillesovs

Stegt flæsk med persillesauce stegt på pande
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande
Servings: 3 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Stegt flæsk

  • 15-20 skiver flæsk/svinebryst i skiver. Du kan også bruge røget spæk
  • salt

Persillesovs

  • 30 gram smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • persille 1 bundt friskhakket eller 1 spsk tørret
  • salt/peber
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

Stegt flæsk

  • Steg flæsk ved middelvarme på panden. Du behøver intet fedtstof. Drys med salt
    Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift
  • Steg flæsket sprødt - det skal ca. have 5-6 minutter på hver side - afhængigt af hvor høj temperatur du steger ved og hvor sprødt du ønsker dit flæsk skal være. Vend det flere gange undervejs
    Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift

Lav persillesovsen imens flæsket steger.

  • Smelt smørret ved svag varme og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt.
    Smag til med persille, sukker salt og peber
  • Hæld fedtet af panden og læg stegeflæsket på en tallerken med fedtsugende papir. 
  • Servér kogte kartofler og rødbeder til
    Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift

Noter

Flæsket kan også steges i ovn 
Læg skiverne på en bagerist med en bageplade nedenunder med bagepapir på. 
Steg flæsket i ovnen ca. 30-40 minutter v. 175 grader varmluft, eller til det er sprødt og lækkert. Vend undervejs
Flæsk kan også grilles eller du kan lave stegt flæsk i airfryer