•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskriftStegt flæsk med persillesauce er en ægte klassiker i det danske køkken. En ret i mormor-mad-kategorien der vinder hver gang.

Min mand kiggede henført på menuen ved middagsbordet i dag:

“Uhm det ser godt ud. Du plejer da ikke at lave stegt flæsk? Det er hundrede år siden jeg har smagt det. Hvor ser det ser godt ud”Ja der var næsten julelys i øjnene. 😀Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskriftIndrømmet. Det er ganske få gange i mit liv jeg har lavet stegt flæsk, men i dag lykkedes det.

Min motivation? Min mand havde købt en pakke flæsk og placeret et centralt sted i køleskabet. Jeg kunne ikke undgå at bemærke den. Måske det i virkeligheden var en skjult bagtanke fra hans side? Det VAR jo mange år siden der var stegt flæsk på menuen sidst. 😉

Det blev stegt flæsk, skrællet kartofler og lavet persillesauce.

Det var jo faktisk en nem menu og det sprøde flæsk smagte jo da egentlig meget godt? Jeg har vist skjulte “flæske-traumer” med i bagagen. Erindrer noget om blødt flæsk med lidt vel rigeligt fedt? Måske det er traumerne der har holdt mig tilbage?Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskriftI dag stegte jeg flæsket knasende sprødt, og så kunne jeg faktisk rigtigt godt lide det?

Jeg stegte flæsket på panden, men det kan også steges i ovnen. Det sprutter lystigt på panden, og selvom emhætten kører på højtryk, så emmer køkkenet noget af af stegeflæsk imens og bagefter. Steger du flæsket i ovnen, så undgår du stegeosen lidt. Du kan også grille flæsket på grillen i det fri – så er du stegeosen helt kvit.

Jeg har en kæmpepande jeg steger stegeflæsken på. Steger du i ovn, så skal du lægge flæskeskiverne på en rist, med en bageplade nedenunder (husk bagepapir, som fedtet kan dryppe ned på).

Jeg valgte stegepanden, fordi jeg lige synes det var det nemmeste, men du bestemmer. Ovn, pande eller grill.
Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift
Ikke mere flæske-snak.  Nu til opskriften 🙂

Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift
Stegt flæsk med persillesauce stegt på pande
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande
Kategori: mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: flæsk, persillesauce, stegeflæsk, stegt flæsk, stegt flæsk på pande
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Stegt flæsk

 • 15-20 skiver flæsk/svinebryst i skiver
 • salt

Persillesauce

 • 30 gram smør
 • 3 spsk hvedemel
 • 6 dl mælk
 • persille 1 bundt friskhakket eller 1 spsk tørret
 • salt/peber

Sådan gør du

Stegt flæsk

 • Steg flæsk ved middelvarme på panden. Du behøver intet fedtstof. Drys med salt
  Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift
 • Steg flæsket sprødt - det skal ca. have 5-6 minutter på hver side - afhængigt af hvor høj temperatur du steger ved og hvor sprødt du ønsker dit flæsk skal være. Vend det flere gange undervejs
  Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift

Lav persillesaucen imens flæsket steger.

 • Smelt smørret ved svag varme og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt.
  Smag til med persille, salt og peber
 • Hæld fedtet af panden og læg stegeflæsket på en tallerken med fedtsugende papir. 
 • Servér kogte kartofler og rødbeder til
  Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift

Noter

Flæsket kan også steges i ovnen. Læg skiverne på en bagerist med en bageplade nedenunder med bagepapir på. Steg flæsket i ovnen ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft, eller til det er sprødt og lækkert.   
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskriftDet var da faktisk en ganske fin og lækker servering.

Nu er jeg måske endelig blevet så voksen, at jeg er kommet i med i klubben over dem der steger stegt flæsk og som faktisk godt kan lide det?

Er du også med i denne klub monstro, hvis ikke kunne det jo være at du kunne komme det? 🙂
Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift
Måske du synes det ser ud til at mit flæsk er stegt lige lovligt meget?

Jeg er jo en grønskolling og en total amatør i flæskesammenhæng, men jeg spurgte min mand flere gange,om stegt flæsk mon skal se sådan ud og hvor sprødt det mon skal være?

Han var fint og ganske godt tilfreds, var vild med det sprøde og med mine flæsketraumer i bagagen, var det jo bare vigtigst for mig, at flæsket blev godt gennemstegt,så det blev det. 🙂

Det smagte faktisk ganske godt, selv for flæske-forskrækkede mig. Har du mon også fået lyst til at springe på mormor-menuen?

Du vil ikke fortryde det. Til stegt flæsk er persillesaucen et must, kartoflerne og rødbederne ligeså. Spring du bare på 🙂Stegt flæsk med persillesauce - stegt på pande - nem opskrift


 •  
 •  
 •  
 •  
 •