Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Stegte sild i eddike med rødløg - nem opskrift

Stegte sild med rødløg - i eddikelage
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Keyword: Stegte sild
Servings: 8 sild
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 sild
  • Rugmel
  • Smør til stegning
  • Salt/peber

Eddikelage

  • 1 rødløg skåret i tynde skiver eller alm. løg
  • dl eddike
  • dl sukker
  • Salt/peberkorn
  • 1 laurbærblad

Sådan gør du

  • Vask og rens sildene (hvis det ikke allerede er gjort)
  • Panér sildene i rugmelet og steg i rigeligt smør (3-4 minutter på begge sider). Vend dem forsigtigt med en paletkniv, så fiskeskindet ikke falder af
  • Drys med salt og peber
  • Stil de stegte sild til side. Læg dem gerne i et flad plastbøtte, hvis du kan finde én du har låg til.

Eddikelage

  • Bland eddike, sukker, salt/peberkorn. rødløg og laurbær og lad det langsomt koge op i en gryde (lad det koge i mindst 10 minutter)
  • Hæld lagen over sildene. Sildene skal helst være godt dækket
  • Sæt låg på bøtten og stil sildene til afkøling
  • De stegte sild kan opbevares på køl i 2-3 uger. Brug rent bestik, når du tager sild fra plastbøtten

Noter

De stegte sild er perfekte til julefrokosten eller til frokosten til påske.
Du kan sagtens bruges almindelige løg, men jeg synes de røde er mere milde i smagen