Stegte sild i eddike med rødløg - nem opskrift
Stegte sild med rødløg - i eddikelage
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Servings: 8 sild
- 8 sild
- Rugmel
- Smør til stegning
- Salt/peber
Eddikelage
- 1 rødløg skåret i tynde skiver eller alm. løg
- 2½ dl eddike
- 1½ dl sukker
- Salt/peberkorn
- 1 laurbærblad
Vask og rens sildene (hvis det ikke allerede er gjort)
Panér sildene i rugmelet og steg i rigeligt smør (3-4 minutter på begge sider). Vend dem forsigtigt med en paletkniv, så fiskeskindet ikke falder af
Drys med salt og peber
Stil de stegte sild til side. Læg dem gerne i et flad plastbøtte, hvis du kan finde én du har låg til.
Eddikelage
Bland eddike, sukker, salt/peberkorn. rødløg og laurbær og lad det langsomt koge op i en gryde (lad det koge i mindst 10 minutter)
Hæld lagen over sildene. Sildene skal helst være godt dækket
Sæt låg på bøtten og stil sildene til afkøling
De stegte sild kan opbevares på køl i 2-3 uger. Brug rent bestik, når du tager sild fra plastbøtten
De stegte sild er perfekte til julefrokosten eller til frokosten til påske.
Du kan sagtens bruges almindelige løg, men jeg synes de røde er mere milde i smagen