Skyl spidskålen og riv den fint. Jeg brugte et rivejern og rev kålen direkte ned i en stor røreskål. Juliennejern, minihakker eller blender kan også bruges. Skær peberfrugt i små tern. Riv løg, hvidløg og bouillonterning fint og tilsæt.
Rør æg og rasp i.
Supplér med havregryn, til farsen hænger sammen, men den vil stadig er ret klistret.
Revet ost er lækkert i frikadellerne, men kan udelades. Krydr med salt og peber og smag gerne farsen til. Lad gerne farsen trække i 5-10 minutter, så havregrynene kan suge væsken til sig.
Varm en pande med rigeligt smør eller olie. Smør giver god smag. Form små frikadeller med en spiseske og steg frikadellerne på panden. Jeg fik 20 stk af denne portion og fik 2 fyldte pander. Supplér evt. med ekstra smør undervejs.
Steg frikadellerne ca. 5-8 minutter på hver side ved middel varme (4-5 på komfuret), eller til de er sprøde og gyldne. Vend dem forsigtigt, når de har fået stegeskorpe. Hold øje med de ikke bliver for mørke, sænk evt. temperaturen lidt.
Servér straks lune som tilbehør eller som hovedret med aioli og salat til. Smager også godt kolde i madpakken.