Go Back Email Link
+ servings
Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
Udskriv
3 fra 1 stemme

Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller

Spidskålsfrikadeller - lækre vegetar frikadeller
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
Servings: 20 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål ca. 500 gram, fintrevet - kan erstattes med f.eks. blomkål, broccoli, squash eller andre grøntsager
  • 1 peberfrugt i små tern - kan udelades eller erstattes med andre grøntsager
  • 1 løg fintrevet
  • 4-5 fed hvidløg fintrevet - kan udelades eller du kan nøjes med færre fed
  • 1 bouillonterning revet
  • 2 æg
  • 5 spsk rasp - gerne pankorasp
  • 3-5 spsk havregryn - eller til farsen føles fast. Kan erstattes med hvedemel eller ekstra rasp.
  • 25-50 gram ost revet (f.eks. danbo, mozzarella, cheddar eller feta). Kan udelades eller du kan bruge mere ost end jeg.
  • Salt og peber smag til
  • Rigeligt smør eller olie til stegning jeg brugte smør

Sådan gør du

  • Skyl spidskålen og riv den fint. Jeg brugte et rivejern og rev kålen direkte ned i en stor røreskål. Juliennejern, minihakker eller blender kan også bruges. Skær peberfrugt i små tern. Riv løg, hvidløg og bouillonterning fint og tilsæt.
    Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
  • Rør æg og rasp i.
    Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
  • Supplér med havregryn, til farsen hænger sammen, men den vil stadig er ret klistret.
    Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
  • Revet ost er lækkert i frikadellerne, men kan udelades. Krydr med salt og peber og smag gerne farsen til. Lad gerne farsen trække i 5-10 minutter, så havregrynene kan suge væsken til sig.
    Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
  • Varm en pande med rigeligt smør eller olie. Smør giver god smag. Form små frikadeller med en spiseske og steg frikadellerne på panden. Jeg fik 20 stk af denne portion og fik 2 fyldte pander. Supplér evt. med ekstra smør undervejs.
    Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
  • Steg frikadellerne ca. 5-8 minutter på hver side ved middel varme (4-5 på komfuret), eller til de er sprøde og gyldne. Vend dem forsigtigt, når de har fået stegeskorpe. Hold øje med de ikke bliver for mørke, sænk evt. temperaturen lidt.
    Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller
  • Servér straks lune som tilbehør eller som hovedret med aioli og salat til. Smager også godt kolde i madpakken.
    Vegetariske frikadeller med spidskål - kål frikadeller

Noter

Kan holde sig 3-4 dage i køleskabet og kan også fryses.
Spidskål kan erstattes med andre grøntsager eller andre typer kål eller broccoli.