Go Back Email Link
+ servings
Abrikossyltetøj i mikroovn
Udskriv
No ratings yet

Abrikossyltetøj i mikroovn

Nem syltetøj i mikroovn
Forb. tid1 minut
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid6 minutter
Ret: Abrikossyltetøj i mikroovn
Servings: 1 portion
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 stk friske abrikoser ca. 140 gram. Anden frugt/andre bær kan bruges
  • 50-60 gram sukker mængden afhænger af hvor søde/syrlige dine abrikoser er
  • 1 tsk vaniljesukker smag til. Kan evt. udelades
  • 1 tsk citronsaft smag til

Sådan gør du

  • Skyl abrikoserne, befri dem for sten og skær dem i små stykker. Kom dem i en skål, der tåler mikroovn. Jeg brugte en lille skål af glas. Tilsæt sukker, vaniljesukker og citronsaft. Start evt. med 30-40 gram sukker og smag til med mere undervejs.
    Abrikossyltetøj i mikroovn
  • Rør godt rundt og læg låg på skålen. Giv syltetøjet 2 minutter ved høj effekt (800-900 W). Omrør herefter.
    Abrikossyltetøj i mikroovn
  • Giv nu syltetøjet 1 minut ad gangen i ca. 2-3 minutter eller til syltetøjet er tyknet/kogt lidt ind. Omrør efter hvert minut. Smag evt. til med ekstra sukker, vaniljesukker el. citronsaft. Afkøl. Syltetøjet tykner mere efter afkøling.
    Abrikossyltetøj i mikroovn

Noter

Hæld evt. syltetøjet på et lille skoldet glas eller opbevar den i den mikroovnsskål du har kogt syltetøjet i. Holdbarhed: minimum 1 uge. 
Abrikossyltetøj smager skønt på nybagt brød, på yoghurt eller som fyld i lagkage eller roulade.
Syltetøjet kan også laves med f.eks. hyben, blommer, nektariner, ferskner eller anden frugt/andre bær.