Abrikossyltetøj i mikroovn
Nem syltetøj i mikroovn
Forb. tid1 minut min
Tilb. tid5 minutter min
Samlet tid6 minutter min
Ret: Abrikossyltetøj i mikroovn
Servings: 1 portion
- 5 stk friske abrikoser ca. 140 gram. Anden frugt/andre bær kan bruges
- 50-60 gram sukker mængden afhænger af hvor søde/syrlige dine abrikoser er
- 1 tsk vaniljesukker smag til. Kan evt. udelades
- 1 tsk citronsaft smag til
Skyl abrikoserne, befri dem for sten og skær dem i små stykker. Kom dem i en skål, der tåler mikroovn. Jeg brugte en lille skål af glas. Tilsæt sukker, vaniljesukker og citronsaft. Start evt. med 30-40 gram sukker og smag til med mere undervejs.
Rør godt rundt og læg låg på skålen. Giv syltetøjet 2 minutter ved høj effekt (800-900 W). Omrør herefter.
Giv nu syltetøjet 1 minut ad gangen i ca. 2-3 minutter eller til syltetøjet er tyknet/kogt lidt ind. Omrør efter hvert minut. Smag evt. til med ekstra sukker, vaniljesukker el. citronsaft. Afkøl. Syltetøjet tykner mere efter afkøling.
Hæld evt. syltetøjet på et lille skoldet glas eller opbevar den i den mikroovnsskål du har kogt syltetøjet i. Holdbarhed: minimum 1 uge.
Abrikossyltetøj smager skønt på nybagt brød, på yoghurt eller som fyld i lagkage eller roulade.
Syltetøjet kan også laves med f.eks. hyben, blommer, nektariner, ferskner eller anden frugt/andre bær.