Blommemarmelade af sommersøde blommer. Hvor smager hjemmelavet marmelade med blommer altså bare godt.
De smager skønt som de er, men prøv dem også en lækker marmelade med blommer.
Blommemarmelade smager bare så skønt og så er det en genial måde at få brugt en masse blommer på, hvis man nu har mange blommer i haven.
Når det er blommesæson kan man også være så heldig at købe en stor bakke for ingen penge og så er det både nemt – og billigt – at koge sin helt egen blommemarmelade.
Uhm – blommemarmelade på en ostemad eller en lækker blommetrifli med knuste makroner og vaniljecreme måske? En skøn servering 🙂
Blommemarmelade smager også bare skønt på en nybagt bolle – en kærnemælksbolle måske?
I dag får du opskriften på en nem og lækker blommemarmelade kogt bare med sukker og vanilje. Helt uden Marmelit eller syltesukker – bare helt naturlige ingredienser. Enkelt og godt.
Få inspiration til flere opskrifter med blommer nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Blommemarmelade med vanilje – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 800 gram blommer andre bær/anden frugt kan bruges f.eks. mirabeller
- 200-250 gram sukker mængden afhænger af hvor søde/sure dine blommer er
- 1 spsk vaniljesukker eller ½-1 vaniljestang
Sådan gør du
- Skyl, halvér og befri blommerne for sten.
- Hæld blommerne i en gryde og tilsæt sukker og vanilje. Tilsæt også den tomme vaniljestang, hvis du bruger vaniljestang. Kog blandingen op og sænk herefter temperaturen til svag varme. Lad blommemarmeladen simrekoge til den er tyknet
- Smag til, til sidst. Rør undervejs. Dryp lidt marmelade på en kold tallerken for at bedømme konsistensen. Hvis du bruger syltesukker/melatin, vil marmeladen tykne hurtigere. Du kan også tykne den med lidt kartoffelmel/Maizena.
- Skold et stort marmeladeglas (incl. låg) og hæld straks marmeladen i låget på. Skru låget på og stil glasset til afkøling. Opbevares i køleskab
Noter
Marmeladen kan holde sig minimum 2-3 uger i køleskab. Brug kun rent bestik når du tager af glasset.
Skal marmeladen holde sig længere tid, så tilsæt Atamon efter anvisningerne på flasken. Hvis du bruger syltesukker, vil marmeladen tykne hurtigereNem og lækker marmelade med blommer og vanilje
En skøn blommemarmelade, der var nem at lave. Du skal kun bruge 3 ingredíenser. Når du bare lader marmeladen tykne af sig selv, så slipper du også for at bruge Marmelit eller syltesukker.
Man kan også tykne marmeladen med lidt kartoffelmel/Maizena, så kan du lade marmeladen koge kortere tid.
Opskriften kan du sagtens bruge til anden frugt/andre bær også.Det er en totalt lækker marmelade med koncentreret blommesmag. Den består af lutter gode sager: sukker, blommer og vaniljestang.
Synes du en vaniljestang er lidt for dyr at bruge, så kan du fint bare nøjes med vaniljesukker.
Blommemarmeladen smager skønt også i desserter, til pandekager med is, i en lagkage eller en lækker roulade måske?
Prøv også en blommekompot, den er lidt syrligere og ofte lidt mere rustik i konsistensen.
Spring du bare på en portion blommemarmelade – du bliver fan er jeg sikker på 🙂
Prøv også bagte blommer i ovn – det er noget nemmere at lave. En blommekompot er også god, få opskrift her:
Du skulle også prøve denne æble blommemarmelade eller en blommechutney. Man kan også lave en lækker blommegrød super nemt.
Få flere opskrifter med blommer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.