Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Æggekage med spidskål & bacon omelet i ovn

Ovnbagt æggekage med spidskål og bacon - nem og lækker
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stort spidskål skåret i fine strimler stokken skæres fra
  • 150 gram bacon i skiver
  • 8 æg
  • 5 +1 dl mælk
  • 1 spsk kartoffelmel ell. Maizenamel med top
  • 1 tsk bagepulver
  • Salt/peber rigeligt

Sådan gør du

  • Klip bacon'en i små stykker. Svits baconen på din pande/bradepande. Jeg brugte min Scanpan bradepande, der kan bruges både på komfur og i ovn.
    Æggekage med spidskål & bacon omelet i ovn
  • Snit spidskålen fint og tilsæt den lidt efter lidt. Svits kålen ved svag varme, til den er faldet sammen. Har du ikke en stor bradepande, så svits kålen af flere omgange på en stegepande f.eks. Krydr blandingen godt.
    Æggekage med spidskål & bacon omelet i ovn
  • Pisk 5 dl mælk ud i æggene. Rør kartoffelmel og bagepulver med den sidste deciliter mælk. Tilsæt det til æggeblandingen. Krydr godt.
    Æggekage med spidskål & bacon – omelet i ovn
  • Hæld æggeblandindingen over spidskålen. Har du ikke et stegefad af aluimium/støbejern, så brug bare et alm. ildfast fad
    Æggekage med spidskål & bacon – omelet i ovn
  • Bag æggekagen ca. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Sæt fadet på nederste rille.
    Æggekage med spidskål & bacon – omelet i ovn
  • Æggekagen er færdig, når den er stivnet og gyldenbrun på toppen.
    Æggekage med spidskål & bacon – omelet i ovn

Noter

Æggekagen smager godt både varm og kold.
Læg evt. også gerne lidt sprødstegt bacon på toppen
Prøv også en æggekage med spinat eller æggekage med blomkål og ost.