Æggekage med spinat og mozzarella. En meget nem og enkel sund æggekage, der mætter godt. Kan steges på pande eller du kan bage din æggekage færdig i ovn.
Vi havde lige en lille rest frisk spinat til overs, lidt cherrytomater og en kugle mozzrella. Voila! Det er faktisk næsten basis ingredienserne i denne hurtige æggekage.
Det er det skønne med æggekager. Man kan næsten putte det i man har på lager og få tømt køleskab og grøntsagsskuffe.
På bloggen finder du også denne gode opskrift på omelet med spinat.
Ja hvad er egentlig forskellen på en æggekage og en omelet?
Overordnet består de næsten af de samme ingredienser, men som oftest er der også en form for stivelse i en æggekage. Det kan være f.eks. majsstivelse, kartoffelmel eller hvedemel.
Det betyder at en æggekage ofte bliver højere og luftigere og tit skal bage lidt længere tid, før den er færdig. Nogle gange putter jeg også f.eks. bagepulver i en æggekage, så den bliver ekstra luftig.
Æggekagen nedenfor kan sagtens laves uden majsstivelse, så bliver det bare en lille omelet. Smagen vil være helt den samme.
Nederst i dette indlæg kan du få flere opskrifter på æggekager i flere versioner.
Allerførst her den nemme opskrift på spinat æggekagen.
Æggekage med spinat og mozzarella – nem opskrift
Ingredienser
- 125 gram frisk spinat
- 1 løg fintsnittet
- 4 æg du kan sagtens bruge flere æg end jeg.
- 1 dl mælk+1 dl mælk
- 3 tsk kartoffelmel ell. majsstivelse kan erstattes med 1-2 spsk mel. Kan også laves uden stivelse
- 1 tsk bagepulver kan udelades
- Salt/peber rigeligt
- 6-10 cherrytomater
- 125 gram frisk mozzarella 1 kugle. Kan udelades eller erstattes med f.eks. feta, revet mozzarella, parmesan?
Sådan gør du
- Snit løg i tern og svits i lidt smør/olie. Skyl spinaten godt og svits den med, til den falder sammen. Pisk æggene med ½ dl mælk og rør majsstivelsen ud i den sidste halve deciliter. Rør jævningen ud i æggene. Krydr godt med salt og peber.
- Fordel æggeblandingen på spinatblandingen og sænk temperaturen til svag varme. Tilsæt mozzarella i tern og læg tomaterne ovenpå. Sænk varmen og lad æggekagen simre, evt. under låg.
- Æggekagen er færdig, når æggemassen er stivnet. Hold øje med den og tjek den undervejs. Pas på den ikke for får høj varme i bunden. Kan også bages færdig i ovnen. Nydes lun eller afkølet evt. med friske krydderurter.
Noter
Nem lille omelet med mozzarella, spinat og tomat – hurtig at lave på pande eller i ovn
Lækker sund nem æggekage, der mætter godt. Sund vitaminrig ret til frokost eller god som nem aftensmad serveret med godt rugbrød til.
God vegetar æggekage, men den smager nu også godt med bacon.
Denne æggekage kan du sagtens lave færdig i ovnen, så slipper du for at holde øje med den. Man kan også lave æggekage i airfryer. Prøv også denne opskrift på omelet i airfryer med spinat og feta.
En æggekage skal kun steges ved svag/middel varme, så undgår du at den bliver for mørk i bunden.
Hvis du bruger en lille høj pande til denne æggekage, vil den blive højere. Tilpas bare tilberedningstiden.
Hvis du bruger låg på din pande vil æggekagen blive hurtigere færdig. Du kan også stege æggekagen færdig i ovnen. Så slipper du for at holde øje med den og det er smart.
Tips til opskriften:
I stedet for spinat, så prøv også en æggekage med spidskål og bacon, æggekage med peberfrugt eller denne med blomkål.
Du kan også tilsætte kød som i denne æggekage med skinke.
Mozzarella tilsatte jeg fordi jeg lige havde det. Det kan sagtens udelades eller du kan bruge feta i stedet, som i denne æggekage med feta og rødløg.
Bare brug hvad du har i dit køleskab/grøntsagsskuffe til din æggekage.Måske du har andre grøntsager end jeg?
Få flere nemme opskrifter på æggeretter ved at klikke her eller få inspiration nedenfor:
Få flere opskrifter på frittata, æggekager og omeletter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Mega god måde, at bruge restene på. Det begøver ikke altid at være pizzabund;-)