Go Back Email Link
+ servings
Blåbærkage med makroner - nem makronkage
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Blåbærkage med makroner - nem makronkage

Lækker makronkage med blåbær
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Blåbærkage med makroner - nem makronkage
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 175 gram sukker
  • 1 spsk mandelessens eller Amarettolikør
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt et lille knips
  • ½ dl olie raps- eller solsikkeolie. Kan udelades eller erstattes med 50 gram smeltet smør
  • 1 dl vaniljeskyr kan erstattes med tykmælk/yoghurt/creme fraiche eller mælk
  • 125 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 gram makroner knuste
  • 250 gram blåbær kan erstattes med andre bær eller anden frugt. Ribs, solbær, rabarber, brombær, jordbær?

Sådan gør du

  • Skyl blåbærrene og lad dem dryppe af
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage
  • Pisk æg, sukker, mandelessens og vaniljesukker. Pisk med elpisker eller piskris
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage
  • Tilsæt olie, og skyr (ell. lign.)
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage
  • Bland hvedemel og bagepulver og tilsæt, sammen med et lille nip salt
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage
  • Rør dejen med et piskeris, til der ikke er nogen klumper i længere. Pisk ikke for meget
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage
  • Knus makronerne i en plasticpose og tilsæt til dejen. Makronstykkerne må godt være lidt grove i det, lidt rustikke
  • Smør et tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad målte 28 cm i diameter
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage
  • Pynt kagen med blåbær
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage
  • Bag kagen ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage
  • Sigt lidt flormelis på toppen eller servér som den er. Smager skønt med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til
    Blåbærkage med makroner - nem makronkage

Noter

Kan også laves som makronmuffins. Fryseegnet. 
Du kan bruge frosne bær til kagen. Vend dem i lidt kartoffelmel/maizena iblandet sukker, til at opsuge væden.