Hjemmelavede glutenfri makroner af mandelmel. Sådan en god nem opskrift får du i dag.
Gå til makronerne! De er så lækre og meget nemme at lave selv og de smager så godt!
Glutenfrie makroner – så sprøde og lækre småkager
Vidste du mon, at:
- man kan lave hjemmelavede makroner selv på under ½ time?
- du kun skal bruge 3 ingredienser
- en familie på 4 kan spise en hel portion på lidt over et døgn?
Her får du verdens nemmeste opskrift på lækre sprøde makronsmåkager.
Jeg har brugt færdigblendet mandelmel, men du kan sagtens bare blende dine egne mandler.
Hvis du bruger mandler med skal, så behøver du ikke smutte mandlerne først. Der er nemlig god smag gemt i skallen.
Hvis du én gang har prøvet at bage hjemmelavede makroner selv, så tror jeg du vil stoppe med at købe dem.
Hjemmelavet er bare bedst.
Nyd dem som småkager eller i gammeldags æblekage eller rabarbertrifli.Prøv dem også i de lækre makronkager.
Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har prøvet at bage nemmere småkager.
Dejen tager 1 minut at røre sammen, så det er hurtige kager til aftenkaffen eller til den hurtige lækkersult.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på kager med mandelmel
Opskriften på de gode hjemmelavede makroner er rigtigt nem og du får den lige her:
Makroner – få en god nem glutenfri opskrift med mandelmel her
Ingredienser
- 50 gram mandelmel eller fintblendede mandler med skal
- 100 gram sukker eller 75 gram flormelis
- 1 æggehvide ca. 35 gram
- evt. 3 dråber mandelessens/mandelaroma kan udelades eller evt. erstattes med ¼ tsk Amarettolikør
Sådan gør du
- Bland mandelmel i en skål (blend evt. mandler selv) Tilsæt sukker
- Tilsæt æggehvide og evt. 3 dråber mandelessens
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt massen på med to teskeer. Tril dem gerne til små kugler. Massen klister lidt. Du kan også sprøjte dem ud med en sprøjtetylle
- Bag makronerne ca. 16-18 minutter v. 150 grader varmluft. (175 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune i kanten. Bagetiden afhænger af kagernes størrelse. Jo mørkere, jo sprødere. Hold øje med dem.
- Lad dem afkøle på bagepladen, før du løsner dem. Skal afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
Noter
Kan også sprøjtes ud med sprøjtetylle, men de bliver fint runde uden
Makronerne kan holde sig minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse Kan nydes som småkager. Er også gode hakket groft i f.eks. trifli, Othellolagkage eller gammeldags æblekageSprøde lækre hjemmelavede glutenfrie småkager med mandelmel – klar på ingen tid
Så er der makroner i småkageskålen, klar til at knase til en god kop kaffe eller te.
De er knasende sprøde og lidt seje i midten. Smagen er næsten lidt som kransekage, men det er jo næsten også de samme ingredienser, som du laver hjemmelavet marcipan / kransekage af.
Det er nogle ret søde kager, så man kan ikke spise mange. Portionen på 17-18 rækker derfor langt.
Makronerne kan du også bruge til f.eks. en lækker rabarbertrifli eller gammeldags æblekage med makronrasp.
1.
2.
Har du glutenallergi, er disse småkager et hit, for der er jo nemlig ikke gluten i mandelmel. Tip gerne en ven med glutenallergi om opskriften.
God fornøjelse med de knasende sprøde mandelsmåkager. Dem skulle du da næsten prøve at bage en dag?
Prøv også de lækre macarons – sprøde glutenfri småkager. Jeg har også prøvet at lave mandeltoppe, der minder lidt om disse makroner.
Få flere opskrifter på marcipan og kager med mandelmel her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hejsa
Jeg vil gerne vide om disse kan laves sukkerfrie???
Kan man erstatte sukkeret med sukrin, da jeg ikke spiser sukker?
Hej. Har lige lavet disse makroner og anvendt dem i en gammeldags æblekage til en med glutenallergi. Det blev den bedste æblekage nogensinde. Vi bruger aldrig købe-makroner igen.
Kan makronerne fryses; jeg vil senere lave Sarah Bernard?
Hvor i Tyskland kan man få mandelmel til ca. 10kr. for 200g. ?
Jeg bor lige ved grænsen men har kun set det til 20-25kr. pr. 200g. Jeg spiser low-carb og bruger derfor en del mandel-mel.
Hilsen
Majbrit
Hej
Jeg har en masse mandelmel! Har du evt andre opskrifter på kager, brød og andet med mandelmel i, eller har du hørt om noget? Vil MEGET gerne høre 🙂
fulgt din mandelmelmakron opskrift – med 2×1½ æggehvide da jeg overhovedet ikke kunne samle dejen.
Men hvorfor flyder mine makroner ikke ud? de små kugler forblev små kugler. Kan du med din opskrift samle dejen til kugler – og flyder de ud som på billedet?
Hilsen Lund
Kan man bruge andet “mel” ? 🙂