•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nemme sprøde makroner af mandelmel

Vidste du, at man kan lave hjemmelavede kokosmakroner på under ½ time?

Vidste du mon at der til hjemmelavede makroner kun kræves 3 ingredienser (+3 dryp mandelessens)?

Vidste du, at en familie på 4 kan spise en hel portion på lidt over et døgn?

Nå ikke?

Så kig med her. Nu får du nemlig verdens nemmeste opskrift på verdens nemmeste og lækreste makroner.

Har du (som jeg) en pose mandelmel i køkkenskabet (købt BILLIGT i Tyskland) så går det hurtigst, ellers må du male nogle mandler i blenderen.Det er disse 3 ingredienser du skal bruge. Sukker, æggehvide og mandelmel. Voila.DSC_5068

Hvis du én gang har prøvet at bage hjemmelavede makroner, så vil de færdigkøbte slet ikke smage nær så godt længere. Hjemmelavede er bare bedst. Prøv dem i en lækker rabarbertrifli eller i de lækre makronkager. Uhm 🙂

Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har prøvet at bage nemmere småkager. Dejen tager 1 minut at røre sammen, så det er hurtige kager til aftenkaffen eller til den hurtige eftermidddags-lækkersult 😉Nemme sprøde makroner af mandelmel

Opskriften på de gode hjemmelavede makroner er rigtigt nem og du får den lige her:

Makroner – god nem opskrift med mandelmel

Nemme sprøde makroner af mandelmel
Hjemmelavede makroner med mandelmel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 4 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Samlet tid: 22 minutter
Ret: Nemme sprøde makroner af mandelmel
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: hjemmelavede makroner, makroner, mandelmel, mandler
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram mandelmel eller fintblendede mandler
  • 3 dråber mandelessens/mandelaroma kan udelades eller evt. erstattes med ½ tsk lidt Amarettolikør
  • 125 gram sukker eller 100 gram flormelis
  • æggehvide jeg brugte 1 bæger

Sådan gør du

  • Bland mandelmel i en skål (blend evt. mandler selv) Tilsæt sukker
  • Tilsæt æggehvide (Tilsæt evt. 3 dråber mandelessens, hvis du har)
  • Rør rundt. Voila.
  • Form små kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan også sprøjte dem ud med en sprøjtetylle
  • Bag makronerne ca. 18 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Makronerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Nemme sprøde makroner af mandelmel
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist

Noter

Makronerne kan også sprøjtes ud med sprøjtetylle
Makronerne kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Hjemmelavede makroner smager godt som småkager, men er også gode i f.eks. trifli eller gammeldags æblekage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre hjemmelavede makroner klar på ingen tid

Nemme sprøde makroner af mandelmelSå er der makroner i småkageskålen, klar til at knase til en god kop kaffe eller te. Makronerne kan du også bruge til f.eks. en lækker rabarbertrifli eller gammeldags æblekage med makronrasp.

Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme
Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme
Se opskriften her
Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme

Æblegrød og æblekage af æbler med skræl
Æblekage og æblemarmelade af æbler med skræl - nem og lækker
Se opskriften her
Æblekage og æblemos af æbler med skræl - nem og lækker

DSC_5098Makronerne er knasende sprøde og meget søde.

Du vil ikke kunne spise et kæmpe bjerg, men det er måske meget godt. Det er ikke de mest usunde småkager, hvis det skal være, for der er ikke tilsat ekstra fedtstof i kagerne, men de indeholder en del sukker, så det er en sød lille sag.

Der er er en del fedt i mandler, men det er det sunde fedt, som jeg skynder mig at sige ja tak til. :-=

God fornøjelse med dine makroner. Dem skulle du da næsten prøve at bage en dag?
DSC_5101


  •  
  •  
  •  
  •  
  •