Go Back Email Link
+ servings
Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
Udskriv
5 fra 1 stemme

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

God og lækker simremad med skært oksekød
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Ret: Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1-200 gram bacon i tern eller klippet i strimler gerne mere
  • 3 oksebouillonterninger eller gerne oksefond i stedet
  • 2 rødløg i tern kan erstattes med 1-2 porrer el. 2-3 forårsløg
  • 2 almindelige løg i tern Du kan bruge 4 almindelige løg i alt
  • 3 fed hvidløg friskpressede
  • 300 gram champignon i skiver - kan udelades
  • 7-1000 gram oksemellemskært/ oksekød i tern tykkam eller oksebovklump kan også bruges. Jo mere kød, jo bedre.
  • Salt/peber.
  • 2 tsk timian frisk eller tørret. Kan udelades
  • 3-4 stk gulerødder i skiver
  • ½-¾ liter kogende vand mindre hvis du bruger meget rødvin
  • 3-4 dl. rødvin kan erstattes med 1 dl rød balsamicoeddike
  • 140 gram koncentreret tomatpure kan udelades
  • 3-4 laurbærblade.
  • dl. fløde kan udelades
  • 1 nip sukker smag til
  • jævning
  • kulør
  • Tilbehør: Kartoffelmos

Sådan gør du

  • Svits bacon sammen med med oksebouillonterningerne
    Boeuf bourguignon opskrift på god simremad
  • Skær løg og rødløg i tern og svits løg med sammen med hvidløg. Bruger du porrer, så steger du dem med her.
    Boeuf bourguignon opskrift på god simremad
  • Skær oksekødet i tern, hvis det ikke er udskåret i forvejen. Krydr godt med salt/peber. Rens champignon og svits dem med.
    Boeuf bourguignon opskrift på god simremad
  • Tilsæt også gulerødder i skiver. Du kan vente med at tilsætte gulerødder til senere, hvis du ønsker de skal have mere bid.
    Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
  • Tilsæt koncentreret tomatpuré og rødvin eller rød balsamico
    Boeuf bourguignon opskrift på god simremad
  • Tilsæt kogende vand, kulør og laurbærblade lad retten simre gerne i 1½-3 timer - jo længere tid, jo bedre.
    Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
  • Tilsæt evt. fløde og jævn retten med meljævning/Maizena. Smag til evt. med ekstra salt/peber og evt. lidt/sukker. Fisk laurbærbladene op
    Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
  • Serveres med kartoffelmos og gerne glaserede perleløg
    Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

Noter

Du kan bruge mange udskæringer af oksekød til denne ret: oksebov, oksebovklump, oksetykkam
Servér gerne kartoffelmos og glaserede perleløg til
Retten er fryseegnet