Hæld mandlerne i en glasskål, der kan tåle høj varme. Glasskåle med høj kant er bedst, plastskåle kan IKKE anbefales.
Hæld vand, vanilje, sukker og evt. kanel ved og rør godt.
Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved høj effekt i 2½ minut. Mikroovne varmer forskelligt, så hold øje med mandlerne.
Tag skålen ud og rør godt rundt. Giv mandlerne yderligere 1½-2 minutter. Bliv ved mikroovnen og hold øje og duft.
Nu begynder sukkeret at krystallisere og samle sig på mandlerne. De er færdige når de er ristede, begynder at blive glinsende og sukkeret karamelliser. Prøvesmag undervejs. Hvis mandlerne er bløde, skal de have lidt længere tid
Har de ikke fået nok, så giv dem 15-30 sekunder af gangen. Rør efter hver gang. Mikroovne varmer forskelligt, så hold øje. Det er smag og behag om man ønskerne mandlerne grynede eller lidt glinsende
Hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Skil mandlerne fra hinanden med 2 gafler og lad dem afkøle.
De brændte mandler er klar til at spise