Go Back Email Link
+ servings
Brændte mandler - nem opskrift i mikroovn
Udskriv
5 fra 1 stemme

Brændte mandler i mikroovn - nem opskrift

Brændte mandler i mikroovn - med kanel og vanilje
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Servings: 200 gram
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram mandler
  • 8 spsk. sukker rørsukker kan også bruges
  • 3 spsk. vand
  • 2 tsk. vaniljesukker kan udelades
  • tsk. evt. kanel eller lakridspulver kan udelades

Sådan gør du

  • Hæld mandlerne i en glasskål, der kan tåle høj varme. Glasskåle med høj kant er bedst, plastskåle kan IKKE anbefales.
  • Hæld vand, vanilje, sukker og evt. kanel ved og rør godt.
  • Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved høj effekt i 2½ minut. Mikroovne varmer forskelligt, så hold øje med mandlerne.
  • Tag skålen ud og rør godt rundt. Giv mandlerne yderligere 1½-2 minutter. Bliv ved mikroovnen og hold øje og duft.
  • Nu begynder sukkeret at krystallisere og samle sig på mandlerne. De er færdige når de er ristede, begynder at blive glinsende og sukkeret karamelliser. Prøvesmag undervejs. Hvis mandlerne er bløde, skal de have lidt længere tid
  • Har de ikke fået nok, så giv dem 15-30 sekunder af gangen. Rør efter hver gang. Mikroovne varmer forskelligt, så hold øje. Det er smag og behag om man ønskerne mandlerne grynede eller lidt glinsende
  • Hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Nemme brændte mandler med kanel og vanilje
  • Skil mandlerne fra hinanden med 2 gafler og lad dem afkøle.
    Nemme brændte mandler med kanel og vanilje
  • De brændte mandler er klar til at spise
    Brændte mandler - nem opskrift i mikroovn

Noter

Kanel kan sagtens udelades. Kan erstattes med lakridspulver.
De brændte mandler kan holde sig 1-2 uger, hvis de opbevares i et tætsluttende glas. De er spist længe før
Brændte mandler kan også laves på pande eller i ovn. Prøv også disse med Bailey