Brændte mandler. Uhm her får du en god nem opskrift søde karamelliserede mandler. De lækre sukkermandler med karamel, vi elsker at spise året rundt og især til jul.
Knasende sprøde brændte mandler. Familiens allerstørste favorit!
Hjemme hos os plejer det at være min datter, der laver de brændte mandler til os til jul.
Nu hvor Amanda er flyttet hjemmefra, må jeg jo selv på banen og i går fik jeg prøvet min første version. Juhuu – jeg kan slet ikke få armene ned! De blev bare mega gode og det er jo faktisk ret nemt. 
Amanda var dog med på sidelinjen på telefon og jeg sendte billeder af processen undervejs, så jeg fik kyndig bistand. 🙂
Er det svært at lave brændte mandler selv?
Nej slet ikke. Du skal bruge få enkle ingredienser: Mandler, sukker og vand. Du skal bare følge de få enkle steps jeg giver dig i opskriften nedenfor.
Vigtigst af alt:
- Du skal have tålmodighed og være vaks til at vende mandlerne på stegepanden.
- Du skal ikke have mange ting igang samtidigt, når du laver brændte mandler.
Hvis du overholder de små gode råd, og følger opskriften nedenfor, så får du lavet nogle perfekte brændte mandler.
Jeg har udførligt beskrevet fremgangsmåden nedenfor. Du kan se billeder af alle steps. Jeg tager dig i hånden, så bare spring ud i det. Amanda hjalp mig og nu hjælper jeg dig.:-)
På bloggen finder du en opskrift på brændte mandler lavet i mikroovn. Det er også super nemt, men du skulle da også lige have en version på pande. Det kan jo være du ikke har en mikroovn?
De karamelliserede mandler bliver super lækre, uanset hvilken metode du vælger.
Nederst i indlægget hér får du flere opskrifter på lækre brændte mandler.
Man kan nemlig både lave lækre lakridsmandler, kakaomandler, kanelmandler? Guf alle de lækre versioner der kan friste. 🙂

Nu til opskriften. Den er nem og du får den lige her:
Brændte mandler få en god nem opskrift med billeder her:

Ingredienser
- 200 gram mandler
- 200 gram sukker
- 1 dl vand
- evt. 1 tsk vaniljesukker, 1 tsk kanel, 1-2 spsk lakridspulver, 1 spsk kakao? Du kan nemt tilsætte smag til karamellerne
Sådan gør du
- Beklæd en bageplade med bagepapir, så den er klar til senere
- Bland alle ingredienserne på en pande

- Varm blandingen op ved middelvarme. Det tager nogle minutter

- Mandlerne og sukkermassen begynder nu at bruse op. Rør undervejs med paletkniv

- Sukkermassen begynder at tykne. Rør med paletkniv

- Sukkermassen begynder nu at krystallisere. Sukkeret bliver grynet omkring mandlerne. Sådan skal det se ud. Vend mandlerne flittigt og bliv ved panden. Efter nogle minutter begynder sukkeret at samle sig om mandlerne. Hold øje

- Sukkeret vil nu begynde at smelte igen. Vend flittigt, så lidt smeltet karamel fordeles godt på mandlerne. Pas på de ikke brænder på. De brændte mandler er færdige, når de stadig er sukrede men med lidt karamel på ydersiden

- Hæld straks de brændte mandler på bagepladen og adskil dem med to gafler

- De brændte mandler er klar til at spise, når de er afkølet. Opbevares i tætsluttende beholder

Noter
Du kan tilsætte evt. 1 tsk vaniljesukker eller et nip salt til blandingen.
Prøv også med 1 tsk kanel, eller 1-2 spsk lakridspulver eller 1 spsk kakao? Kan også laves i mikroovnen Hldbarhed: Flere uger i tætsluttende glas. Ryst glasset før brug. Prøv også brændte hasselnødder eller karamelliserede valnødder.
Sprøde og lækre karamelliserede mandler lavet på panden. Sukkermandler – de lækreste julegodter der er populær året rundt
Mandlerne er klar på under ½ time, og det er med vilje, at alle trin nøje er beskrevet i opskriften.
Jeg har delt billeder af hvert eneste step, så du kan se hvordan mandlerne ser ud på panden undervejs.
Mandlerne forandrer nemlig udseende undervejs. Man kan godt komme tvivl om, om man er på rette vej. Ikke mindst, kan man komme i tvivl om, hvornår de brændte mandler er færdige.
Det er vigtigt at sukkermassen ikke smelter helt til karamel til sidst.
Mandlerne vil nemlig så bare få et tykt lag hård karamel udenpå. Det er jo ikke meningen. De skal stadig være sukrede og sprøde, men med lidt karamel på ydersiden.
Jeg håber du forstod min beskrivelse i opskriften, ellers så spørg gerne i kommentarfeltet, hvis du er i tvivl. De skal se sådan ud, for at være helt perfekte. 
Her ligger der en ny portion brændte mandler til afkøling. Haps man er jo næsten NØDT til at prøvesmage?! Der blev hapset i stor stil fra bagepladen kan du tro! 🙂

Sådan en skål med brændte mandler bliver hurtigt tømt. Hjemme hos os laver vi gerne flere portioner i løbet af julemåneden.
Er du bare lækkersulten, så er det jo nemt at trylle en portion, også som fredagsslik f.eks.? Vi behøver jo ikke kun spise de brændte til jul, vel?
På gaden køber vi jo glad og gerne brændte mandler året rundt. Jeg kan ihvertfald ikke modstå fristelsen, når duften af brændte mandler breder sig på gågaden. 🙂
God fornøjelse med lækkerierne.
Hvis du har lyst til at prøve at lave brændte mandler i airfryer, så kig med her. Du kunne også prøve denne version med salt?
Her kan du se flere lækre opskrifter på brændte mandler. Jeg håber du kan finde inspiration:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Brændte mandler kan du bruge som knas og topping på kager, desserter og på salater. Få inspiration her:
1.

2.

3.

4.

5.






