Blødgør evt. smørret få sekunder i mikroovnen. Rør sukker, vaniljesukker og sirup i.
Bland natron og salt med hvedemel og ælt det i dejen. Dejen kommer til at hænge bedre sammen, hvis du ælter den med hænderne. Tilsæt evt. 1 spsk ekstra sirup, hvis dejen er for smuldrende. Del dejen i 4 lige store klumper
Tril 3 lange dejpølser og læg dem på bagepladens lange led. Mas stængerne flade med håndroden eller tril dem flade med en kagerulle. Den 4. klump dej skal du bruge til at dække karamellerne til sidst
Læg Dumle karameller i midten af småkagedejen. (se billede) Jeg brugte 6 Dumle karameller pr. kagestang, men du kan sagtens bruge flere
Del den sidste klump dej i 3 dele og rul den ud i en tynd pølse. Der skal kun lige være dej nok til at dække karamellerne.
Tryk dejen flad med håndroden, så Dumle karamellerne dækkes og også trykkes lidt ned i dejen. Drys evt. med flagesalt og mandelflager på toppen.
Bag karamelsnitterne midt i ovnen i ca. 9-10 minutter v. 175 grader varmluft. (200 gr. alm. ovn) eller til de er sprøde og gyldenbrune. Jo mørkere, jo sprødere. Skær dem ud i ca.1,5 cm snitter, imens de stadig er lune. Brug kniv eller pizzahjul
Dumle snitterne bliver helt sprøde, når de er afkølet. De skal være helt kolde, før du putter dem i kagedåse. Er de for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter i ovnen igen.