Karamelkager med lakrids – nem opskrift

  • Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at lave
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Karamelkager er de nemmeste småkager du kan bage og de er samtidig også de lækreste. På bloggen finder du flere karamelsnitte-varianter bl.a. denne version med saltflager . Uhm – de er skønne!

Kagerne smager karamelagtigt godt og det er smør og sirup der er tricket og salt ikke at forglemme. Dejen laves uden æg og består af få, enkle ingredienser du næsten med garanti har i dine køkkenskabe.

Karamelkagerne er jeg slet ikke færdig med at eksperimentere med og i denne opskrift skal du høre om en lækker lakridsvariant. Uhm – de blev også skønne 🙂Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at laveHar du ikke lakridspulver på lager, eller er du ikke vild med lakrids i kage, så kan lakridspulveret fint udelades.

Spring du roligt på opskriften. Den er mega-nem. Har du små køkkenhjælpere med i køkkenet, er denne en fin opskrift at “øve” med – dejen kan fint smugspises og faktisk smager den så godt, at der ikke altid er meget småkagedej tilbage til ovnen 🙂Du får opskriften på karamelkagerne lige her:

Karamelkager med lakrids – nem opskrift

Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at lave
Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk sirup lyst eller mørkt
  • dl hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk lakridspulver
  • Et knivspids salt
  • Drys:
  • 1-2 håndfuld hakkede mandler kan udelades
  • Perlesukker eller almindeligt sukker

Sådan gør du

  • Rør smør, sukker og vaniljesukker godt. Dejen kan fint røres bare med en gaffel
  • Rør sirup i
  • Bland hvedemel, med natron, salt og lakridspulver og sigt det i dejen. Rør til der ikke er klumper længere.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Form 3 dejstænger af dejen. Synes du dejen er for blød, så dyp fingrene i mel. Form "dejpølser" så godt du kan og rul dem flade med en kagerulle.
  • Fordel mandlerne på midten af kagestængerne og drys med perlesukker
  • Bag karamelkagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med dem de sidste minutter og pas på de ikke bliver for mørke.
  • Straks kagerne er kommet ud af ovnen, skal de skæres i snitter på 1½-2 cm tykkelse
  • Lad kagerne køle på bagepladen. Kagerne bliver sprøde, når de er helt kolde.
  • Er kagerne bløde, også efter de er afkølet, kan de godt reddes med nogle minutter ekstra i ovnen (de kan også bages igen dagen efter).
  • Opbevares i kagedåse under tætsluttende låg. Læg gerne et stykke køkkenrulle i bunden af dåsen, det opsuger evt. fugt som kagerne afgiver.

Noter

Kagerne kan sagtens laves uden lakrids 
Kagerne holder sig sprøde og lækre i 1-2 uger, hvis de opbevares i en tætsluttende kagedåse med køkkenrulle i bunden.

Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at lave

Sådan laver du karamelkager med lakrids. Se billederne her:

Jeg planlægger at servere karamelkagerne til mit foredrag om 1 måneds tid – d. 3.10.18. Til sidste foredrag var de et hit ved de små cafeborde. Det var så hyggeligt og har du lyst til at deltage, kan du stadigvæk nå at tilmelde dig her 🙂

Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at laveMandler på toppen skal du kun bruge, hvis du har dem. De er jo hundedyre. Mandler smager godt, når de rister på toppen af kage, og de pynter også fint, men de kan fint undværes. Var der ikke noget med at mandelafgiften ville blive nedsat? Hm, hm. Det synes jeg ikke helt at jeg har opdaget, har du det også sådan? 🙂Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at lave

Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at laveHa du ikke prøvet at bage karamelsnitterne endnu, så spring du bare på en portion.

Kagerne er virkelig nemme at lave og de smager skønt.

Kagerne smager knasende godt til en kop kaffe/te og er en perfekt servering til en god hyggestund med en god bog i sofaen måske?

Rigtig god weekend til dig og god fornøjelse med kagebageriet 🙂
Karamelkager med lakrids - lækre, sprøde og nemme at lave


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tina

Karamelkager med lakrids… vil bare lige gøre dig opmærksom på at du i opskriften har skrevet en knivspids salat – du mener jo nok salt ❤️

Martin

Hej. Kan man bruge honning i stedet for sirup ?

Tina

De ser dejlige lækre ud:-)
De skal bestemt bages.
Rigtig god weekend:-)

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer