Go Back Email Link
+ servings
Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede

Gulerodskager med flødeosteglasur - svampede og lækre
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede
Servings: 30 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Gulerodsmuffins:

  • 4 æg
  • 200 gram brun farin kan erstattes med almindeligt sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 200 gram hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 350 gram revne gulerødder kan erstattes med revet squash

Ostecreme:

  • 200 gram flødeost naturel ikke light, så bliver cremen for tynd
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2-3 spsk flormelis
  • Drys: Fintrevet eller groftrevede mandler

Sådan gør du

Dej til gulerodsmuffins:

  • Pisk æg, farin og vaniljesukker. Brug elpisker eller piskeris. Tilsæt olie
    Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede
  • Bland mel, kanel, bagepulver og salt vend det i dejen.
    Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede
  • Riv gulerødderne og rør dem i dejen.
    Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede
  • Dejen er hurtig og nem at røre sammen
    Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede
  • Put dejen i muffinsforme. Jeg fik ca. 30 muffins og brugte 1-1½ spsk dej pr. form. Brug gerne muffinsforme af silicone eller sæt papirformene ned i en ekstra form af enten papir eller metal, så holder de bedre på formen
  • Bag gulerodsmuffins'ene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. Stil dem til afkøling
    Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede

Ostecreme:

  • Rør ostecremen sammen med flormelis. Smag den til med vaniljesukker og citronsaft. Læg 1-1½ tsk ostecreme på hver gulerodsmuffin. Du kan også beklæde hele kagen
    Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede
  • Riv eller hak mandlerne groft og drys på toppen
    Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede
  • Servér muffins'ene straks. De kan opbevares på køl, til de skal serveres.
    Gulerodsmuffins med ostecreme - svampede

Noter

Gulerødder kan erstattes af squash eller du kan bruge halvt af hver
Kan også laves med smørcreme
Muffins'ene kan bages som en hel kage, så skal tilberedningstiden fordobles.
Kagerne er fryseegnede uden glasur