Hurtig æbletærte med marcipan og kanel
Nem lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflager
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid35 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Servings: 8 pers.
Kagedej:
- 3 æg
- 200 gram sukker 2½ dl
- 100 gram smeltet smør
- 180 gram hvedemel 3 dl
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. kanel kan udelades eller erstattes med 1-2 tsk kardemomme
- 50-100 gram marcipan kan udelades
- 3-4 æbler skåret i tern + 1 æble i skiver til toppen Gerne med skræl. Pærer eller anden frugt, kan også bruges.
Drys:
- 2 tsk. kanel
- 3 spsk. sukker gerne rørsukker
- mandelflager mandelsplitter eller grofthakkede mandler kan også bruges
- Tilbehør: creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis
Smelt smørret få sekunder i mikrobølgeovnen og lad det afkøle lidt. Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og skummende. Tilsæt det smeltede smør til æggemassen. Bland kanel og bagepulver i melet og vend det i æggesnapsen
Skræl æblerne (hvis æbleskrællen er pæn, så lad den gerne blive på) og skær dem i tern. Vend æblestykkerne i dejen. Hak marcipanen groft og tilsæt marcipanstykkerne.
Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri. Min form målte ca. 27-28 cm i diameter og 5 cm i højden.
Skær det sidste æble i tynde skiver og fordel på toppen i et fint lag.
Drys med rørsukker og kanel og gerne mandelflager.
Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt. Tjek den undervejs. Bagetiden afhænger af formens størrelse og materiale.
Servér æbletærten lun med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til
Du kan bruge anden frugt til tærten - den er også lækker med pærer
Kagen er fryseegnet
Du kan også bage kagen som muffins. Halvér bagetiden i så fald