Pæretærte med mandler og strejf af ingefær – nem og lækker

  • Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækker

Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækkerDet er pæresæson og sæsonen er lang, for søde pærer kan vi jo heldigvis købe året rundt.

Hvis du har et pæretræ i haven, er du en heldig kartoffel, for så kan du jo bage pæretærter på stribe flere måneder i træk, lige når du vil.

Du finder mange opskrifter på pærekager på bloggen og i dag får du endnu en til samlingen.

Pæretærten, du skal høre om i dag, bagte jeg sidste weekend, hvor begge børn var hjemme på besøg. <3

En skøn weekend med hygge, god mad, Bezzerwizzer og….kage. Helt ligesom i “gamle dage”, hvor de begge boede hjemme.  Skønt med weekender hvor vi kan krybe tilbage og (gen)-finde glimt af tiden dengang vi var samlet som familie, alle under samme tag. <3

Vi nød det alle, både dengang og nu. Suk hjerte – brist ej. Jeg er så taknemmelig for min familie og elsker bare når vi er sammen <3Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækkerPæretærten blev fremtryllet fordi vi lige havde 4 overmodne pærer i køleskabet. Sådan går det tit her i huset.

At køleskabet lige pludselig er fyldt med ting der skal bruges, er bestemt ikke blevet et mindre problem efter vi er blevet færre i husstanden, kan jeg godt betro dig 🙂

En pæretærte er vi alle vilde med, så det blev weekendkagen, da børnene var på besøg.

Pæretærten er meget nem at lave og jeg kunne snildt lave den imens snakken gik i køkkenet. Så har jeg det allerbedst. Omkring mine kære og i fuld gang i køkkenet <3Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækkerHar du ikke lige pærer på lager, så kan al anden frugt sagtens bruges. Jeg har brugt et strejf ingefær i kagen, men bruger du f.eks. æbler til kagen, så vil jeg foreslå dig at bruge kanel i stedet. Æbler og kanel er den skønneste kombination.

Ikke mere snak. Nu til opskriften:

Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækker
Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 10 -12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør smeltes hurtigst i mikroovnen i 30 sekunder
  • 1 dl mælk
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær kan udelades
  • 4-6 modne pærer i skiver - afhængig af størrelse lad bare skrællen blive på. Du kan også bruge pærer eller anden frugt også. Overmodne pærer er også helt fint.
  • Drys:
  • 2 håndfulde grofthakkede mandler
  • Perlesukker eller rørsukker

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker med en elpisker
  • Tilsæt smeltet smør og mælk og pisk det forsigtigt i.
  • Bland bagepulver og stødt ingefær i hvedemelet og rør det forsigtigt i (pisk ikke her, men vend kun rundt med en dejskraber, til der ikke længere er klumper i dejen).
  • Smør en tærteform og hæld dejen heri. Formen kan være rund eller firkantet. Min form er ca. 28 cm. i diameter (har ikke målt helt præcist)
  • Vask pærerne og befri dem for kernehus. Skær pærerne i smalle både. Er der mærker på pærerne, så skræl dem gerne, men ellers behøves det ikke.
  • Læg pærestykkerne ned i dejen, som vist på billedet. Stik dem godt ned i dejen.
  • Drys med grofthakkede mandler og perlesukker/rørsukker
  • Bag tærten nederst i ovnen i minimum 45 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Tærten er færdig, når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i.
  • Bliver tærten for mørk, så skru temperaturen ned til 150 grader varmluft.
  • Tærten nydes lun med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum

Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækkerPærtetærten er rigtig nem at lave og den var et stort hit her i familien.

Amanda fik resten med hjem til Aalborg, og den vakte jubel. Amanda skrev, da hun var kommet hjem: “S. synes det er en god kage. Faktisk er den helt perfekt”. 🙂

Skønt at have fået en kageglad svigersøn i familien. Han er fileme da værd at bage til. 🙂

Herligt at de unge mennesker altid gerne vil have kagerester med hjem og pudsigt nok er der tit, på forunderlig vis, kagerester til overs her i huset. 🙂Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækkerDu kan sagtens bruge anden frugt eller andre bær til kagen, men pærer fungerer altså rigtigt godt, især i forening med ingefær. Uhm.

Vi spiste creme fraiche til pæretærten, men vaniljeis eller flødeskum til, vil også være et hit.

Foretrækker du at lave en bradepandeversion, vil jeg tro at du som minimum skal fordoble portionen. Jeg ville nok sige 3 portioner?Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækker

Kagen er rigtig nem at lave og du kan se den nemme arbejdsproces i billeder fra start til slut lige her:

Jeg elsker bare at bage! og hvor er det skønt når man kan følge sæsonernes skiften i køkkenet. Om foråret frydes vi over de første rabarberkager, om sommeren nyder vi kagerne med sommersøde bær, brombærkagerne bager vi i sensommeren og om efteråret venter kagerne med pærer og æbler.

Skønt med kagebagesæson året rundt 🙂Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækkerJeg slutter af med et close-up billede af et enkelt pæretærtestykke. Det kan være lidt svært at se at det ER en pæretærte, men det er det altså og sikke en skøn én af slagsen. 🙂

Pæretærten er sprød på toppen og blød og svampet indeni. Helt perfekt og lige som den skal være.

Har du marcipan på lager, så tilsæt det gerne, for så får du en mazarinagtig pæretærte og det er slet ikke nogen dum ting 🙂
Pæretærte med mandler og strejf af ingefær - nem og lækkerRigtig god fornøjelse med pæretærten. Måske det bliver weekendkage-bageprojektet hjemme hos dig? Hvem ved om weekenden starter med et pærerov hos naboen? 🙂

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer