Æblekage med kanel og marcipan. Uhm i dag får du opskriften på en nem og lækker æblekage, du hurtigt kan bage.
Æblehøsten i år har vi fejret med sommerens første æblekage.
En virkelig lækker én af slagsen, med rigelige mængder kanel, en smule marcipan, sprødt rørsukker og ristede mandelflager på toppen.
Halløj vi skyder æblekagesæsonen flot i gang med denne æblekage! Høj klasse!Æblekagen er virkelig nem at lave og vil kunne laves med næsten alle slags bær og frugter.
Kanel går dog bedst i spænd med æbler, ligesom ingefær gør det med pærer. Sådan er det bare. De uskrevne bageregler i køkkenet du ved 😉
Æblemængden i denne kage kan fint varieres, brug gerne flere æbler end beskrevet hér, hvis du ønsker en mere syrlig og æblemættet kage.
Jeg iler med at bringe dig opskriften:
Æblekage med kanel og marcipan – nem opskrift på en dejlig æbletærte, der er perfekt som dessert også
Ingredienser
- 3 æg
- 200 gram sukker 2½ dl
- 100 gram smeltet smør
- 180 gram hvedemel 3 dl
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. kanel kan udelades eller erstattes med 1-2 tsk kardemomme
- 50-100 gram marcipan kan sagtens udelades
- 3-4 æbler skåret i tern + 1 æble i skiver til toppen Lad bare skrællen blive på, hvis den er fin. Kan erstattes med pærer eller anden frugt
- Drys: 2 tsk. kanel + 3 spsk. rørsukker + mandelflager mandelsplitter eller grofthakkede mandler kan også bruges
- Tilbehør: creme fraiche flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Smelt smørret få sekunder i mikrobølgeovnen og lad det afkøle lidt.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og skummende. Tilsæt det smeltede smør til æggemassen
- Bland kanel og bagepulver i melet og vend det i æggesnapsen
- Skræl æblerne (kun hvis æbleskrællen ikke er for pæn) og skær dem i tern. Vend æblestykkerne i dejen.
- Hak marcipanen groft og tilsæt marcipanstykkerne
- Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri. Min form målte27-28 cm i diameter og 5 cm i højden
- Skær det sidste æble i tynde skiver og fordel på toppen i et fint lag.
- Drys med rørsukker og kanel
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gennembagt.
- Servér kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til
Noter
Du kan bruge anden frugt til kagen - den er også lækker med pærer
Kagen er fryseegnetDu kan også bage kagen som muffins. Halvér bagetiden i så fald
En sprød og saftig kage med æbler, kanel og marcipan – nem og hurtig at lave. Kan laves med anden frugt også.
For filan hvor har jeg altså savnet kanelkagerne!
Det gik op for mig, at det jo mest er i efterår/vinter-halv-året jeg/vi spiser dem og mest når vi laver æblekager?
Uhm da også. Stemmer for mere kanel i kagerne! Helt klart! Efter min mening, er det er ikke nok at drysse kanel på toppen.
Du skal også putte kanel i dejen, ellers snyder du dig selv for en særlig god og lækker smag.
Jeg brugte 4 æbler til dagens kage, men kunne sagtens have brugt flere.
Brug gerne meget syrlige æbler til denne kage og gerne nedfaldsfrugt? Perfekt måde at stoppe madspild på.
Kalle-hundehvalpen og jeg tjekkede haven for nedfaldsfrugt – det var vi gode til. Kalle fandt et yndlingslegeæble og jeg fandt æbler nok til en kage. Alle var glade.
Se lige den lille nusergøj jeg havde med på æblerov i haven. Kalle er da helt uimodståelig, synes du ikke? 🙂
Dagens lækre æblekage kan røres sammen på et kvarter. Put gerne flere æbler i kagen, eller brug anden frugt.
En oplagt måde at få brugt nedfaldsfrugt på? Er der stødmærker kan de blot skæres fra. Ingen grund til at kassere æblern.
Tjek i stedet dagligt din græsplæne for nyt æbleguld. Tænk hvis du også kunne trylle sådan en lækker kage her?
Sådan laver du æblekage med kanel og marcipan. Se kagebage processen i billeder fra start til slut her:
En lækker lækker æblekage. Tilpas syrlig, tilpas sød. Sprød og karamelliseret på toppen og med en lækker sprød bund. Uhm!
Denne kage vil blive en succes på ethvert kage- eller dessertbord. Alle vil elske den!Kombinationen af æble og kanel er fænomenal.
Marcipan er prikken over i’et sammen med mandelflager /mandelsplitter eller grofthakkede mandler drysset henover kagen.
Alle 3 ting kan opfyldes i denne kage, som ovenikøbet også kun tager et kvarter at fremtrylle.
Prøv kagen – det skulle du næsten. Jeg er sikker på at du bliver lige så vild med den som vi blev her i familien.
Æblekagen stryger direkte ind i “familiens favoritter”-kategorien – en stor succes.
Den kategori er ellers normalt forbeholdt familiens virkelige “darlings” -og jo det må vi sige at denne æblekage også hurtigt er blevet.
Prøv også denne lækre æblekage med kanel uden marcipan.
Vil du gerne lave en lidt sundere æblekage, så prøv denne uden smør eller disse æblemuffins uden smør.
Kagen kan spises til hverdag og fest, serveres som gæstedessert eller på et kagebuffetbord.
Heldige dig. Du har en lækker kage forude 🙂
Få flere gode opskrifter på æblekager med kanel og æblekager med marcipan her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Efter 40 minutter er den ikke i nærheden af færdigbagt. Kan temperaturen være forkert?
Er temperaturen korrekt? 150 grader virker ikke ret højt. Kagen er i hvert fald ikke færdig nu efter 30 min.
Hvor meget sukker? 2 1/2 spsk??