Go Back Email Link
+ servings
Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan

Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Forb. tid18 minutter
Tilb. tid13 minutter
Samlet tid31 minutter
Ret: Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Servings: 20 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl mælk kærnemælk el. lign. kan også bruges
  • 75 gram smør
  • 2 spsk sukker
  • 25 gram gær
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 900 gram hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2-3 revne æbler kan udelades eller erstattes med f.eks. pærer
  • 100 gram marcipan (revet) kan udelades
  • dl rosiner kan udelades

Pensling og drys:

  • 1 æg til pensling, kanel og finthakkede mandler

Sådan gør du

  • Lun mælken og smørret i mikrobølgeovnen. Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
  • Riv æblerne og tilsæt sammen med rosinerne og det revne marcipan. Tilsæt salt og krydderier. Bland melet i lidt efter lidt. Ælt dejen til den slipper fad og fingre. Måske skal du ikke bruge alt melet, måske skal du bruge lidt mere
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den er hævet godt op.
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
  • Læg bagepapir på en bageplade og form 20 boller. Fold dejen om rosinerne, så de ikke stikker ud. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel, sukker og finthakkede mandler. Hæv bollerne tildækket et lunt sted i 30-45 minutter.
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
  • Bag bollerne 10-14 minutter v. 175 grader varmluft. (200 grader alm. ovn) - afhængigt af størrelse. Hold godt øje med bollerne. De må ikke få for lang tid i ovnen, så bliver de mørke og tørre
    Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

Noter

Bollerne er fryseegnede
Æblerne gør bollerne saftige og lækre. Prøv også disse med appelsin.