Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Forb. tid18 minutter min
Tilb. tid13 minutter min
Samlet tid31 minutter min
Ret: Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Servings: 20 stk
- 5 dl mælk kærnemælk el. lign. kan også bruges
- 75 gram smør
- 2 spsk sukker
- 25 gram gær
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 900 gram hvedemel
- 1 spsk kanel
- 1 spsk kardemomme
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 spsk vaniljesukker
- 2-3 revne æbler kan udelades eller erstattes med f.eks. pærer
- 100 gram marcipan (revet) kan udelades
- 1½ dl rosiner kan udelades
Pensling og drys:
- 1 æg til pensling, kanel og finthakkede mandler
Lun mælken og smørret i mikrobølgeovnen. Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg
Riv æblerne og tilsæt sammen med rosinerne og det revne marcipan. Tilsæt salt og krydderier. Bland melet i lidt efter lidt. Ælt dejen til den slipper fad og fingre. Måske skal du ikke bruge alt melet, måske skal du bruge lidt mere
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den er hævet godt op.
Læg bagepapir på en bageplade og form 20 boller. Fold dejen om rosinerne, så de ikke stikker ud. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel, sukker og finthakkede mandler. Hæv bollerne tildækket et lunt sted i 30-45 minutter.
Bag bollerne 10-14 minutter v. 175 grader varmluft. (200 grader alm. ovn) - afhængigt af størrelse. Hold godt øje med bollerne. De må ikke få for lang tid i ovnen, så bliver de mørke og tørre
Bollerne er fryseegnede
Æblerne gør bollerne saftige og lækre. Prøv også disse med appelsin.