Juleboller med krydderier – gode æbleboller med rosin & marcipan

  • Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

Juleboller med krydderier - gode æbleboller med rosin & marcipanOrv nogle lækre juleboller du skal høre om i dag. De blev bare helt perfekte. Bløde, søde og fyldt med god smag af julekrydderier, æble, smør og marcipan. Uhm <3

Jeg dryssede kanelsukker og mandeldrys på toppen og det var bare en helt perfekt topping til en julebolle. Du kan godt begynde at glæde dig 🙂

Jeg dristede mig til at putte rosiner inden i bollerne. Normalt er jeg ikke fan af rosiner i bagværk, men rosiner i juleboller er et must. Rosiner går så godt i spænd med revet æble og julekrydderier . Julebollerne smager skønt med rosiner, så gør du gerne forsøget også 🙂

Det er jo de brændte rosiner der ikke smager godt, men de kan fint undgås, hvis bare du er opmærksom når du triller bollerne, og sørger for, at rosinerne ikke stikker ud.

Har du et traumatisk forhold til rosiner i bagværk, så udelad dem endelig 🙂Juleboller med krydderier - gode æbleboller med rosin & marcipanBollerne kan fint laves hele året, selvom jeg kalder dem juleboller. Er du også til gode julede krydderier som kardemomme og kanel året rundt, så spring du bare på en portion.

Bollerne er også oplagte at lave, når du har mange æbler på lager, for du kan snildt bruge 2-4 æbler til en portion.Bagte æbler med mandler, farin og kanel - nemt og lækkertMarcipanen kan du fint udelade, hvis du ikke lige har den på lager, så fortvivl ej.

Der bliver 20 juleboller af denne portion og de kan fint fryses, hvis I ikke kan spise dem alle på én gang. De holder sig friske et par dage, hvis du opbevarer dem i en tætsluttende pose.

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:

Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 18 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Samlet tid: 31 minutter
Ret: juleboller
Kategori: Brød og kager, Jul hos Bagenørden
Keyword: æbleboller,, boller med æble,, juleboller
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 75 gram smør
  • 2 spsk sukker
  • 25 gram gær
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 900 gram hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2-3 revne æbler
  • 100 gram marcipan (revet) kan udelades
  • dl rosiner kan udelades
  • 1 æg til pensling

Pensling og drys: Pensl med et sammenpisket æg og drys med sukker, kanel og finthakkede mandler (ca. 1 stor håndfuld). Har du ingen mandler, kan de godt udelades

    Sådan gør du

    • Lun mælken og smørret i mikrobølgeovnen
      Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
    • Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg
    • Riv æblerne og tilsæt sammen med rosinerne og det revne marcipan. Tilsæt salt og krydderier. Bland melet i lidt efter lidt. 
      Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
    • Ælt dejen til den ikke slipper fad og fingre. Måske skal du ikke bruge alt melet, måske skal du bruge lidt mere
    • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den er hævet godt op.
      Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
    • Beklæd en bradepande med bagepapir og form 20 boller. Fold dejen om rosinerne, så de ikke stikker ud
      Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre
    • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kanel, sukker og finthakkede mandler. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i minimum 30 minutter
    • Bag bollerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft. 
      Hold godt øje med bollerne. De må ikke få for lang tid i ovnen, så bliver de mørke og tørre
      Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

    Juleboller med krydderier - gode æbleboller med rosin & marcipanOrv hvor er de altså bare gode de juleboller! Store, bløde, søde og kanelsukker-sprøde på toppen. Uhm. Du skulle prøve dem lune med et lag smør på. Halløj en lækkerbisken 🙂

    Vi glæder os allerede til i morgen, hvor julebollerne skal med i madpakken som et ekstra lækkert sødt mellemmåltid.

    Vi har puttet nogle boller i fryseren og jeg glæder mig allerede til at sende nogle poser med mine store børn hjem, når de har været hjemme på weekend.

    Det vil også være perfekt med en lun julebolle i juledagene, hvor appetitten jo ikke er så stor, men hvor vi alligevel bliver lidt småsultne i mellem måltiderne?Juleboller med krydderier - gode æbleboller med rosin & marcipanMandlerne er gode på toppen og i forening med sammenpisket æg og kanelsukker, smager det jo næsten som jødekager. Uhm – nogle af mine yndlingsjulesmåkager. 🙂Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækreKast du dig roligt ud i en portion juleboller, også selvom det ikke er juletid. Bollerne vil smage skønt hele året.

    Jeg vil med garanti bage julebollerne mange gange fra nu af. Vi har to æbletræer i haven der giver en god høst hvert eneste år – og fint at alle æblerne ikke konverteres til kage hver gang, men også kan bruges til de lidt sundere æbleboller.
    Juleboller med krydderier - gode æbleboller med rosin & marcipanGod fornøjelse med bageriet. Mon ikke også at jule-æblebollerne bliver et hit hjemme hos dig? Jeg tror det 🙂

    Mere inspiration

    6
    Skriv en kommentar

    3 Kommentar tråde
    3 Tråd svar
    0 Følgere
     
    Mest reagerede kommentar
    Hotteste kommentar tråd
    4 Kommentar forfattere
      Tilmeld mig notifikationer  
    Nyeste Ældste Flest stemmer
    Underret mig om
    Marianne


    Utroligt gode boller ???

    Dorte Nielsen

    Hej bollerne lyder fantastiske.
    Du skriver at der skal tilsættes æg, men der eneste æg nævnt er til pensling.
    Kh Dorte

    VenterPaaVinBlog

    Marcipan, æble og nødder er bare et skønt match 🙂

    – A

    Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer