Kartoffel gulerodssuppe med bacon – nem suppe
Flødelegeret gulerodssuppe med kartofler og bagedrys
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Servings: 8 pers.
- 1½ kg kartofler i grove tern Du kan nøjes med færre kartofler og tilsætte flere gulerødder
- 1 kg gulerødder i skiver
- 4 løg i tern i tern
- 25 gram smør
- 4 bouillonterninger jeg brugte hønsebouillon. Brug gerne rigtig fond
- 3 liter kogende vand du kan nøjes med mindre
- 2½ dl. piskefløde kan udelades eller erstattes med kaffefløde/flødeost
- 1 spsk hvidløgspeber
- 1 tsk salt
- 200 gram bacontern sprødstegt
Skræl gulerødder og kartofler
Svits løgene klare i smørret.Tilsæt bouillonterninger
Tilsæt kartofler og gulerødder i tern. Svits og rør godt. Grøntsagerne skal gerne nå at få en sprødstegt overflade - det giver en rigtig god smag til suppen.
Lad kartofler/gulerødder stege i ca. 10 minutter Tilsæt kogende vand og og lad suppen koge 15-20 min. under låg.
Blend suppen med en stavblender i gryden. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
Svits bacontern i en gryde. Fisk evt. bacon'en op af gryden med en hulske efter stegning og tilsæt lidt af baconstegefedtet til suppen. Det giver en rigtig god smag (men er jo kriminelt rent fedtprocens-mæssigt)
Servér suppen med et bacondrys på toppen