Go Back Email Link
+ servings
Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kartoffelfrikadeller med ost og gulerødder

Skønne kartoffelfrikadeller med cheddar og gulerødder af en kartoffelrest.  
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar
Servings: 15 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg kartofler/gulerødder kogte og kolde
  • 1 løg fintrevet
  • 2 små æg eller 1 stort
  • 175 gram ost revet. Jeg brugte cheddarost
  • dl rasp
  • Urtesalt/hvidløgspeber eller alm. salt/peber

Sådan gør du

  • Riv eller mos kartofler/gulerødder godt sammen
    Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre
  • Tilsæt æg, rasp og krydderier. De skal krydres godt. (gem evt. lidt af raspen til sidst, måske du ikke får brug for det hele)
    Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre
  • Rør cheddarosten i
    Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre
  • Rør "frikadellefarsen" godt, til den er fast. Lad den gerne "sætte" sig i køleskabet en halv times tid.
  • Varm olie på en stegepande. Form frikadeller med en spiseske og lad dem stege på panden, ved middelvarme. Lad dem stege minimum 5 minutter på den ene side, før du prøver at vende dem (de kan godt være ret porøse). 
    Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre
  • Kartoffelfrikadellerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre

Noter

Servér gerne aioli (hjemmelavet hvidløgsmayonnaise) til
Tilsæt gerne skinketern eller bacontern til kartoffelfrikadellerne