Kartoffelfrikadeller med ost og gulerødder
Skønne kartoffelfrikadeller med cheddar og gulerødder af en kartoffelrest.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Ret: Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar
Servings: 15 stk
- 1 kg kartofler/gulerødder kogte og kolde
- 1 løg fintrevet
- 2 små æg eller 1 stort
- 175 gram ost revet. Jeg brugte cheddarost
- 1½ dl rasp
- Urtesalt/hvidløgspeber eller alm. salt/peber
Riv eller mos kartofler/gulerødder godt sammen
Tilsæt æg, rasp og krydderier. De skal krydres godt. (gem evt. lidt af raspen til sidst, måske du ikke får brug for det hele)
Rør cheddarosten i
Rør "frikadellefarsen" godt, til den er fast. Lad den gerne "sætte" sig i køleskabet en halv times tid.
Varm olie på en stegepande. Form frikadeller med en spiseske og lad dem stege på panden, ved middelvarme. Lad dem stege minimum 5 minutter på den ene side, før du prøver at vende dem (de kan godt være ret porøse).
Kartoffelfrikadellerne er færdige, når de er gyldne og sprøde