Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut – og nem aioli

  • Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioliTænk at det er så nemt at lave sin egen mayonnaise. Hvorfor har det mon taget mig SÅ mange år at tage tilløb til det, når det faktisk kun tager 1 minut?

Historier om “mayonnaise der skiller”, og salmonella-æg har afholdt mig, men halløj, alle disse dumme historier skal du bare glemme alt om.

I morges tippede jeg på bloggens Facebook-side om denne skønne aioli med røget paprika og jeg skrev, at man kan købe en god mayonnaise eller lave sin egen mayonnaise, hvis man orkede. Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioliGurli skrev straks til mig at det er SÅ nemt at lave sin egen mayonnaise og opskriften skrev hun også til mig. Jeg svarede Gurli: “Det lyder nemt! Tak for tippet Gurli. Det skal prøves!” 🙂

I dag blev så DAGEN hvor jeg fik prøvet at lave min egen mayonnaise….og ved du hvad? Jeg bestod og det gjorde mayonnaisen også, så mere end rigeligt 🙂

Det er faktisk så nemt som Gurli skriver. Det tager 1 minut og ingredienserne har du med garanti på lager i køleskabet. Jeg brugte en god dijonsennep med estragon til mayonnaisen, men du kan sagtens bruge en helt almindelig dijonsennep. Du kan “peppe” mayonnaisen op med smagsvarianter helt efter eget valg: prøv en chilimayo, en estragon-mayo, bacon-mayo (finthakket stegt bacon) eller aioli: mayo med 1-2 friskpressede fed hvidløg.

Gurli skrev: brug god olie, æg, god eddike, salt og sennep. Jeg prøvede mig frem og stor var min forundring. Vroom-vroom med blenderen og vupti, så var mayonnaisen jo klar, helt uden genvordigheder og uden at floppe. Ikke noget med at tillsætte “olie i en tynd stråle” og ikke noget med at skulle bruge specielle ingredienser. Næh det var simpelthen bare så legende let 🙂Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioliJeg er Gurli vældigt taknemmelig for opskriften og jeg tror faktisk ikke at vi kommer til at købe mayonnaise færdiglavet mere. Nogensinde.

Vi spiste mayonnaise til fredagens grillkylling, hjemmelavede pommes frites  og gulerodsstave. Hjemmelavet mayonnaise-dip var bare helt perfekt til.

“…og må vi så bede om den Gurli mayonnaise-opskrift, tak?!” 🙂

Jep – den kommer lige her. Håber du får lyst til at springe på. Det ER virkelig super nemt at lave sin egen mayonnaise 🙂Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 3 minutter
Ret: Hjemmelavet mayonnaise
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: aioli, mayonnaise
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg incl. æggehvide
  • dl smagsneutral olie jeg brugte solsikkeolie
  • 1 tsk sennep gerne dijon. Jeg brugte dijonsennep med Estragon, den med honning vil også være god tror jeg
  • 1 tsk hvidvinseddike anden eddike kan også bruges, æblecidereddike f.eks.?
  • Smag til med salt og evt. hvidløg chili, barbecuekrydderi, krydderurter eller hvad du nu ellers kan finde på?

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i høj glasskål (brug gerne den høje plastbøtte der følger med din stavblender)
  • Gem krydderierne til sidst, dem skal du nemlig smage til med.
  • Lad stavblenderen køre ca. 5 sekunder på bunden, til mayonnaisen begynder at tykne. Kør herefter stavblenderen op og ned, til massen har en passende konsistens.
  • Smag til med favoritkrydderier eller hvidløg
  • Serveres straks, eller opbevares på køl til servering. Hvis mayonnaisen opbevares under tætsluttende låg, vil den kunne holde sig 1 uges tid, vil jeg tro.

Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioliDet er slet ikke indviklet at lave sin egen mayonnaise og det passer virkelig, at den kun tager 1 minut at røre sammen.

Hvordan mon den tykner? Det må være ægget og olien i forening? Måske æggehviden gør noget særligt i forhold til konsistensen? Jeg har set flere opskrifter med æggeblommer alene, men jeg tror da bare at jeg nupper denne opskrift – det virker som om den er “skudsikker” og smagen er rigtig fin.

Farven er lys gul og mayonnaisen smager virkeligt godt. Man kan tydeligt smage, at den består af rene og gode råvarer og er helt uden tilsætningsstoffer. Et ægte mayonnaise-hit!

Vildt at alle ingredienser bare kan tilsættes og så piskes sammen? Ja jeg forstår nok stadigvæk ikke helt, at man kan lave sin egen over-lækre mayonnaise af disse få og enkle ingredienser?
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioliEndelig lykkedes det. På bloggen har jeg i årevis ytret: “I ÅR bliver året, hvor jeg laver min helt egen mayonnaise”. Det blev så 2018. Endelig – takket være Gurli! I skønne bloglæsere ER altså bare guld værd for mig. I er en daglig inspirationskilde. SÅ fedt og jeg er jer vældig taknemmelig:-)

Jeg glæder mig meget til at eksperimentere mere med kryddermayo i alle afskygninger –  HJEMMELAVET mayo bliver det jo så. Jeg  håber du har lyst til at lege med 🙂Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Mona Thaysen


Så har jeg fået afprøvet din mayonaise. Det var godt nok nemt. Tak for opskriften.

Gitte Pedersen

Hold da op, lige så nemt og lækker som du beskriver. Er super glad for denne opskrift. Mange hilsner Gitte

Susanne Skau

Laver også selv mayo, men bruger kun æggeblomme så skal da prøve denne variant. Lavede basilikum mayo den anden dag med 10-12 blade frisk basilikum blendet i. Det var super som dip til rodfrugtpommes og smuk lysegrøn.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer