Riv marcipanen groft
Rør én æggehvide i først og vend flormelis'en i til sidst. Rør nu massen godt og tilsæt evt. den sidste æggehvide. Massen skal have sådan en konsistens, at den kan sprøjtes ud med sprøjtetylle
Er kransekagemassen for fast, så lun den 15-20 sekunder i mikroovnen. Er massen lidt for blød, så tilsæt lidt ekstra flormelis
Put massen i en sprøjtepose og brug en tylle til at sprøjte massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Min tylle er på 16 mm - men en mindre/større kan sagtens bruges.
Har du ikke en tylle, kan du sagtens forme almindelige kransekagestænger. Dyp evt. fingrene i flormelis, hvis du synes massen klistrer for meget. Sæt gerne en hasselnød på toppen (eller cocktailbær måske?). Kagerne flyder ikke meget ud
Bag kransekagerne midt i ovnen i 8-10 min. v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn). Hold øje, de må ikke blive for mørke, kun let gyldne i kanten. Sæt gerne 2 bageplader ovenpå hinanden, så undgår du de bliver for mørke under bunden.
Lad kransekagerne afkøle helt, før du evt. pensler med smeltet chokolade (den smeltes nemmest i mikrobølgeovn: 10 sekunder af gangen - rør godt og fortsæt med 10 sekunder, til den er smeltet helt)
Opbevar kransekagekonfekten i en tætsluttende beholder. Kransekagerne kan også fryses, men så skal du vente med at putte chokolade på.