•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundUhm – kransekonfekt er det bedste i verden. Jeg elsker, elsker, elsker det og kunne jeg spise det til morgen- middags- og aftensmad, så gjorde jeg det.

Faktisk er det også det nemmeste i verden at lave kransekagekonfekt selv, og man behøver jo ikke kun lave og servere det til nytårsaften? Et stykke kransekagekonfekt vil være perfekt at servere til kaffebordet eller som dessert efter en god middag?Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundTro mig, det vil vække jubel, hvis du serverer en portion.

Du skal kun bruge få ingredienser, når du laver kransekage og formen bestemmer du jo helt selv. Kransekagen kan laves som toppe eller som kransekagestænger. Ønsker du lidt ekstra luksus, så kan du smelte lidt chokolade og smøre under bunden, men strengt taget behøves det ikke.Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundMen åh det skønne chokoladeknæk, når du tager en bid! Chokoladesmagen klæder også bare marcipanen så godt, så tøv du ikke med at smelte lidt chokolade til din kransekage.

Put gerne en ristet hasselnød på toppen. Du kan også bruge kandiserede bær, hvis du er til den slags eller dekorere med noget helt tredje? Du bestemmer. 🙂

Hold godt øje i butikkerne, når der er marcipan på tilbud, for det er den eneste anke i alt dette – det er frygteligt dyrt at lave kransekagekonfekt, når marcipan sælges til ågerpris i butikkerne. Nogle gange kan man være heldig at butikkerne sælger ud (lige efter jul især). Køb en mængde og frys ned. Marcipan kan holde sig længe i fryseren, så slå til, når der er billige kup i farvandet.

Jeg brugte ½ pakke (200 gram) til denne portion og det rækker langt. Jeg mener, at der blev ca. 25 kransekagetoppe?

Kransekage er meget sødt, så 3-4 stykker pr. mand kan fint række Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundIkke mere snak. Nu til opskriften:

Kransekagekonfekt opskrift på nem kransekage

Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebund
Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Keyword: konfekt, kransekagekonfekt, marcipan
Portioner: 25 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram revet marcipan
  • 2 æggehvider
  • 50 gram flormelis:
  • Bund: evt.: 75 gram smeltet mørk chokolade
  • Pynt ca. 25 hasselnødder kan erstattes af kandiserede bær

Sådan gør du

  • Riv marcipanen groft
  • Rør æggehviderne i og vend flormelis'en i til sidst.
  • Rør godt.
  • Put massen i en sprøjtepose.og brug en tylle til at sprøjte massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Min tylle er på 16 mm - men en mindre/større kan sagtens bruges.
  • Har du ikke en tylle, kan du sagtens forme almindelige kransekagestænger. Dyp evt. fingrene i flormelis, hvis du synes massen klistrer for meget.
  • Sæt en hasselnød på toppen (eller hvad du nu ellers finder på)
  • Du behøver ikke lave stor afstand imellem kagerne, for de hæver ikke og flyder ikke meget ud.
  • Bag kransekagerne midt i ovnen i 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje, de må endelig ikke blive for brune, kun lige gyldne i kanten.
  • Lad kransekagerne afkøle helt, før du evt. pensler med smeltet chokolade (den smeltes nemmest i mikrobølgeovn: 10 sekunder af gangen - rør godt og fortsæt med 10 sekunder, til den er smeltet helt)
  • Kransekagerne opbevares i tætsluttende beholder. Kransekagerne kan også fryses, men så skal du vente med at putte chokolade på.

Noter

Kransekagekonfekten kan holde sig på køl 2-3 dage. 
Kransekagekonfekten kan fryses
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kransekagekonfekt – den nemmeste lækreste kagedessert du kan lave

Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundVær dog lige opmærksom under bagningen, for det er kun få sekunder der afgør om kransekagerne har fået for meget. Pludselig svitses spidserne. Der er meget sukker i kransekagemassen, og det er derfor det nemt branker. Hold et vågent øje.Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundSmå, fine kager på ingen tid og arbejdsprocessen er faktisk rigtigt nem. Billederne her viser hvordan:

Sådan laver du kransekagekonfekt – se billederne her:

Mon ikke du har fået blod på tanden og har fået lyst til at servere hjemmelavet kransekagekonfekt næste gang? Hos os laver vi altid kransekagen selv og det er alle anstrengelser værd, også selvom de er få.Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebundHer i huset er vi ikke i tvivl. Den hjemmelavede kransekagekonfekt smager SÅ meget bedre end den færdigkøbte, selv bagerens. Jep det passer! Jeg ved ikke hvad bagerne putter i, måske de tilsætter noget ekstra for at få marcipanen til at strække? 

Hjemmelavet er bare bedst. Sådan er det, så spring du bare på at bage en portion af disse.

Vi giver hermed kransekagekonfekten vores allerbedste anbefalinger 🙂
Kransekagekonfekt med hasselnød og chokoladebund

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •