Go Back Email Link
+ servings
Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde

Mør og lækker ossobuco tilberedt i slow cooker eller stegetrydw
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid5 timer
Ret: Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Equipment

Ingredienser

  • 1 kg osso buco ca. Du kan bruge mere/mindre kød
  • salt/peber
  • 3 porrer fintsnittede. Kan erstattes med løg
  • 4 gulerødder fintsnitede. Kan erstattes med f.eks. peberfrugt
  • 1 spsk rosmarin tørret eller frisk. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
  • 4 fed hvidløg friskpressede
  • 1-2 ds flåede tomater
  • 140 gram koncentreret tomatpuré en stor dåse
  • 2 oksebouillonterninger
  • 2 spsk rød balsamico eller rødvin
  • ½ liter kogende vand
  • smør til stegning
  • 1-2 spsk Maizenamel til jævning

Sådan gør du

  • Skær et snit igennem hinderne på osso buco kødstykkerne. Krydr kødet godt med salt og peber. Brun kødstykkerne i smør
    Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
  • Steg kødet til det har fået farve på begge sider. Jeg stegte kødet direkte i min slow cooker. Tilsæt de 2 bouillonterninger
    Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
  • Snit grøntsagerne og tilsæt, sammen med friskpressede hvidløg og rosmarin
    Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
  • Bland kød og grøntsager godt
    Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
  • Tilsæt flåede tomater, koncentreret tomatpure, rød balsamico og ½ liter kogende vand
    Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
  • Lad nu retten simre ca. 4-5 timer i slow cookeren ved high eller 7-8 timer ved low. Retten kan også laves i stegegryde på komfuret. Tilberedningstid i alm. gryde minimum 3 timer eller til kødet er mørt
  • Smag sovsen til evt. med ekstra balsamico, salt/peber. Jævn retten med Maizenajævning.
    Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
  • Servér gerne retten med kartoffelmos, pasta eller ris. Fjern evt. knoglestykkerne først
    Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde

Noter

Retten kan også laves i almindelig stegegryde. Omrør den undervejs. 
Retten kan også tilberedes i stegeso. Vær obs på at sovsen ikke må være varm, når du hælder den i.
Tilberedningstiden afhænger af hvor store kødstykkerne er. Måske du kan nøjes med kortere tilberedningstid
Du kan tilsætte rødvin til sovsen
Retten kan fryses
Server gerne retten med kartoffelmos til: 
Grøntsagsmos - kartoffelmos med grøntsager
Luftig kartoffelmos