Go Back Email Link
+ servings
Solbærmarmelade på 10 min - nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Solbærmarmelade på 10 min. - nem opskrift

Nem marmelade med solbær i mikroovn
Forb. tid1 minut
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid6 minutter
Ret: Solbærmarmelade på 10 min. - nem opskrift
Servings: 1 glas
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 175 gram solbær - nippede af stilken kan erstattes med andre bær/anden frugt
  • 40 gram revet æble 1 lille æble - pærer kan også bruges.
  • 75 gram sukker smag til

Sådan gør du

  • Skyl solbærrene godt i vand og nip dem fra stilken. Det gøres nemmest med en gaffel. Læg bærrene i en mikroovnsfast skål, gerne med lidt høj kant. Jeg brugte en glasskål med låg
    Solbær
  • Riv æblet (gerne med skræl, hvis skrællen er fin) og tilsæt sammen med halvdelen af sukkeret. Kog solbærrene ved fuld effekt i mikroovnen ca. 2 minutter og omrør. Kog igen 2 min. ved fuld effekt. Marmeladen bruser op under kogningen, så hold øje med den.
    Solbærmarmelade på 10 min - nem opskrift
  • Smag marmeladen til med sukker. Måske du skal bruge mere/mindre end jeg har angivet. Kog yderligere 1-2 minutter, til marmeladen begynder at tykne.
    Solbærmarmelade på 10 min - nem opskrift
  • Skold et lille glas (inkl. låg) med kogende vand evt. med lidt Atamon i. Skal marmeladen holde sig længere tid end 2-3 uger, så tilsæt lidt Atamon efter anvisninger på flasken
    Solbærmarmelade på 10 min - nem opskrift

Noter

Kan også koges i gryde under låg
Æbler/pærer indeholder pektin, som er naturligt stivelse. Umodne æbler indeholder mest pektin.
Marmeladen kan laves med andre bær, f.eks. brombær, hindbær, jordbær, abrikos.
Solbærmarmeladen kan holde sig minimum 2-3 uger i køleskab, hvis du bruger rent bestik.
Skal den holde sig længere tid, så tilsæt Atamon efter anvisninger på glasset.