Solbærmarmelade på 10 min. - nem opskrift
Nem marmelade med solbær i mikroovn
Forb. tid1 minut min
Tilb. tid5 minutter min
Samlet tid6 minutter min
Ret: Solbærmarmelade på 10 min. - nem opskrift
Servings: 1 glas
- 175 gram solbær - nippede af stilken kan erstattes med andre bær/anden frugt
- 40 gram revet æble 1 lille æble - pærer kan også bruges.
- 75 gram sukker smag til
Skyl solbærrene godt i vand og nip dem fra stilken. Det gøres nemmest med en gaffel. Læg bærrene i en mikroovnsfast skål, gerne med lidt høj kant. Jeg brugte en glasskål med låg
Riv æblet (gerne med skræl, hvis skrællen er fin) og tilsæt sammen med halvdelen af sukkeret. Kog solbærrene ved fuld effekt i mikroovnen ca. 2 minutter og omrør. Kog igen 2 min. ved fuld effekt. Marmeladen bruser op under kogningen, så hold øje med den.
Smag marmeladen til med sukker. Måske du skal bruge mere/mindre end jeg har angivet. Kog yderligere 1-2 minutter, til marmeladen begynder at tykne.
Skold et lille glas (inkl. låg) med kogende vand evt. med lidt Atamon i. Skal marmeladen holde sig længere tid end 2-3 uger, så tilsæt lidt Atamon efter anvisninger på flasken
Kan også koges i gryde under låg
Æbler/pærer indeholder pektin, som er naturligt stivelse. Umodne æbler indeholder mest pektin.
Marmeladen kan laves med andre bær, f.eks. brombær, hindbær, jordbær, abrikos.
Solbærmarmeladen kan holde sig minimum 2-3 uger i køleskab, hvis du bruger rent bestik.
Skal den holde sig længere tid, så tilsæt Atamon efter anvisninger på glasset.