•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj

Hejsa! Når man har et tøm-fryser-projekt i gang, så kan det betyde, at der pludselig  spontant laves sådan noget som …..hindbærsyltetøj…….

Helt uplanlagt. Fantastisk at koge marmelade året rundt, man får jo gode sommerdufte og sommersmag i munden, når man koger de sommersøde bær.

Hvad skal man bruge en pose frosne bær fra fryseren til? En kage næh, hvad så? Marmelade, da!

Tænker du nu “øj manner, hun er sådan én der laver sit eget syltetøj”?, så tag den bare helt med ro. Det er jeg nemlig normalt ikke, jeg har bare fået afdramatiseret marmeladefremstillingen og fået marmeladeselvtillid, fordi jeg har haft 2-3 marmeladesuccesser i rap. Så bliver man jo helt kæphøj! 😉

Det kan du også blive!

Følg mine marmeladetricks her nedenfor, så vil det også lykkes for dig.

Du kan bruge alle slags bær til opskriften nedenfor, så bare spring på.

Jeg laver ofte små portioner og tilsætter og skyller kun glas og låg med Atamon, hvis jeg laver større portioner.  Et par glas kan man godt nå at bruge på 2-3 uger, hvis man bare opbevarer glassene i køleskab.

Her kan du se mine seneste marmeladekreationer: hindbær- og appelsinmarmelade.Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj

Begge slags syltetøj smager fantastisk og jeg vil ikke kunne stemme på en favorit. Opskriften på den lækre appelsinmarmelade får du lige her:

Appelsinmarmelade med vanilje - opskrift
Sød solgul appelsinmarmelade med vaniljeprikker
Se opskriften her

Det er forskelligt hvor søde bær er, så smag gerne til med sukker undervejs og til sidst, og brug grønt eller blå Marmelit. Med grønt Marmelit kan du koge sukkerfrit syltetøj, med blå Marmelit en sukkerreduceret version.

Sådan laver du hindbærsyltetøj – få opskriften her:

Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj

Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj

Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj
Nen og hurtig hjemmelavet hindbærsyltetøj
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj
Kategori: Kompot, syltetøj og marmelade
Keyword: hindbær, hindbærsyltetøj, syltetøj
Portioner: 1 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram hindbær - brug gerne frosne bær
  • dl sukker smag til undervejs og tilsæt mere/mindre
  • Marmelit brug den mængde der anbefales bag på posen i forhold til den mængde bær du bruger. Grøn, blå, rød, gul Marmelit kan bruges
  • Evt. vaniljesukker
  • Evt. Atamon

Sådan gør du

  • Vask og skyl hindbærrene, hvis de er friske, og put dem i en gryde
  • Tilsæt sukker og evt.. vaniljesukker
    Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj
  • Lad marmeladen koge ca. 15 minutter uden låg, til den er kogt lidt ind
  • Bland Marmelitten med et par spsk. sukker og drys det i den kogende marmelade.
  • Marmeladen skal kun koge med Marmelitten ca. 1 minut under omrøring. Herefter tages gryden af varmen.
  • Dryp lidt marmelade på en kold tallerken - så kan du tjekke om konsistensen er fin. Er den for tynd, så tilsæt mere Marmelit. Smag evt. til med mere sukker til sidst
  • Marmeladen hældes straks på glas, der forinden er gennemskyllet med kogende vand (husk låget også).
    Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj
  • Stilles i køleskab efter afkøling

Noter

Skal syltetøj opbevares i længere tid, så tilsæt Atamon og skyl glas/låg med Atamonvand også.
Brug kun rent bestik, når du tager syltetøj fra glasset, så vil det kunne holde sig længe. 
Marmelade kan laves med alle slags bær. Tilsæt evt. mere/mindre sukker afhængigt af hvor søde/sure dine bær er. 
Du kan udelade Atamon, hvis du koger syltetøjet længere tid og lader den tykne/koge ind
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er nemt at lave hjemmelavet hindbærsyltetøj – alle bær kan bruges til syltetøj

Marmelade kan laves med alle slags bær. Tilsæt evt. mere/mindre sukker afhængigt af hvor søde/sure dine bær er.

Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj

1 pose Marmelit rækker til 2 kg bær, så du skal ca. bruge 1/4 pose til denne portion. Marmelit findes i langt de fleste dagligvareforretninger. Du kan også lade syltetøjet tykne naturligt, ved at lade den koge ind i længere tid.

Det er nemt at lave marmelade! Hindbærsyltetøj opskrift på hjemmelavet syltetøj

Dagens hindbærmarmelade var virkelig vellykket. Jeg var da nødt til at lave en testsmagning! Som sagt kan jeg ikke vælge, de er gode begge to, både appelsinmarmeladen og hindbærsyltetøjet.

Hindbærmarmeladen gav mig straks lyst til at lave hjemmelavede pandekager med is og hindbærsyltetøj, marcipankager med hindbærsyltetøj i, hindbærsnitter fik jeg også lyst til at bage eller hvad med en lækker hindbærroulade eller en god lagkage?

Ja mulighederne er mange. Har du også en pose bær i fryseren der trænger til at blive brugt?  Det er jo lige nu det er fantastisk at hive sommerbær frem fra fryserens dyb. Vi trænger til de gode sommerdufte og til at blive mindet om sol, sommer og glade sommerminder.

Det er ikke svært at lave marmelade. Tro mig. På under en halv time har du et fyldt marmeladeglas.

Glæder mig til at høre om dine marmeladeeksperimenter.

Smag til med sukker og brug en køkkenvægt og følg anvisningerne bag på Marmelit-pakkerne nøje. så kan det ikke gå helt galt med hverken smag eller konsistens

God fornøjelse med marmeladekogningen! Jer er sikker på at du bliver helt vild med dit hjemmelavede syltetøj

DSC_2976


  •  
  •  
  •  
  •  
  •