•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_2947

Hejsa! Når man har et tøm-fryser-projekt i gang, så kan det betyde, at der pludselig  spontant laves sådan noget som …..hindbærsyltetøj…….

Helt uden opskrift. Helt uplanlagt. Bare på slump. Fantastisk at koge marmelade i februar, man får jo sommerdufte og sommersmag i munden, når man koger de sommersøde bær.

Hvad skal man bruge en pose frosne bær fra fryseren til? En kage næh, hvad så? Marmelade, da!

Tænker du nu “øj manner, hun er sådan én der laver sit eget syltetøj”?, så tag den bare helt med ro. Det er jeg nemlig normalt ikke, jeg har bare fået afdramatiseret marmeladefremstillingen og fået marmeladeselvtilld, fordi jeg har haft 2-3 marmeladesuccesser i rap. Så bliver man jo helt kæphøj! 😉

Det kan du også blive!

Følg mine marmeladetricks her nedenfor, så vil det også lykkes for dig:

Jeg laver ofte små portioner, og hvis det går galt er ærgrelsen ikke så stor. Jeg skyller ikke glas og låg med atamon (det besværliggør processen).  Et par glas kan man godt nå at bruge på 2-3 uger, bare du opbevarer glassene i køleskab. Hvis marmeladen smager godt bliver det sjældent det store problem 😉

Her kan du se mine seneste marmeladekreationer: hindbær- og appelsinmarmelade. Smager fantastisk begge to, jeg vil ikke kunne stemme på en favorit!DSC_2975

Smag til med sukker undervejs, og brug grønt eller blå Marmelit. Med grønt Marmelit kan du koge sukkerfrit syltetøj, med blå Marmelit en sukkerreduceret version

Sådan laver du hindbærsyltetøj:

Kog 500 gr. bær i 20 minutter med et 1-1½ dl. sukker. Kog ved middelvarme. Hvis marmeladen koger over, er det noget besværligt at få sukkerstadset at få af komfuret, så er du advaret). Smag  evt. til med mere sukker til slut.

DSC_2946

 1 pose Marmelit rækker til 2 kg bær, så du skal ca. bruge 1/4 pose. Resten af Marmelitten kan gemmes. Bland Marmelitten med et par spsk. sukker og drys det i den kogende marmelade. Marmelitten skal kun koge med Marmelitten ca. 1 minut under omrøring: Herefter tages gryden af varmen. Marmeladen hældes straks på glas, der forinden er gennemskyllet med kogende vand (og gerne atamonvand, hvis du gider og hvis marmeladen skal kunne holde sig længere tid).

 Så er der faktisk marmelade! 

Det er RIGTIGT spændende at stikke en teske i og lade marmeladen afkøle. Når marmeladen er kold “afsløres” det nemlig m din marmelade er blevet for tynd/tyk/sur/sød. Nogle gange er den lidt tynd (så burde man kunne koge den op igen med mere Marmelit eller sukker kan man mon det?)  Nogle gange er den blevet lidt tyk, hm, hm, hvad gør man så? Så kalder man det vel bare gelé?? -) Hjælp fra kyndige hoveder modtages meget gerne

DSC_2948

Nå men min hindbærmarmelade var virkelig vellykket. Jeg var da nødt til at lave en testsmagning! Som sagt kan jeg ikke vælge, de er gode begge to, både appelsinmarmeladen og hindbærmarladen.

Hindbærmarmeladen gav mig straks lyst ti at lave nogle hurtige marcipankager med marcipan i, hindbærsnitter fik jeg også lyst til at bage eller hvad med en lækker hindbærroulade?

Ja mulighederne er mange. Har du også en pose bær i fryseren der trænger til at blive brugt?  Det er jo lige nu det er fantastisk at hive sommerbær frem fra fryserens dyb. Vi trænger til de sommerdufte og til at blive mindet om sol, sommer og glade sommerminder. Sommeren er ikke længe væk nu. Wuhu!

Det er ikke svært at lave marmelade. Tro mig. På under en halv time har du et fyldt marmeladeglas.

Glæder mig til at høre om dine marmeladeeksperimenter.

P.S.: Jeg vil ikke have hug og skældud hvis din marmelade bliver for tynd/tyk. Det afhænger helt af frugten hvor meget Marmelit og sukker der skal i. Brug en køkkenvægt og følg anvisningerne bag på Marmelit-pakkerne nøje så kan det ikke gå helt galt.

Marmelit findes i langt de fleste dagligvareforretninger.

God fonøjelse med marmeladekogningen! Kommer der mon også til at stå 1-1 på marmeladefronten hjemme hos dig? 🙂

DSC_2976

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •