Solbærmarmelade. Uhm her får du en en nem opskrift på en hurtig marmelade med solbær. Marmeladen er kogt i mikroovn på under 10 minutter.
Genialt! Jeg havde en lille portion solbær og straks fik jeg lyst til at prøve at lave en hurtig portion solbærmarmelade. Det smager super godt og så er det heldigvis nemt at lave.
Denne marmelade kogte jeg i mikroovn. Mikroovnen bruger jeg tit, når jeg bare lige skal koge en lille portion marmelade. Måske jeg kun har en lille mængde bær/frugt som idag?
Prøv f.eks. også denne rabarberkompot i mikroovn eller denne nemme brombærmarmelade i mikroovn. Det er super nemt og hurtigt ikke mindst.
Du kan selvfølgelig sagtens også koge marmeladen i gryde. Det er smartere, hvis du skal koge en større portion eller hvis du ikke har en mikrovn.
Få tips til flere marmelade opskrifter nederst i dette indlæg.
Opskriften du får i dag, kan du sagtens bruge til marmelade med andre bær også f.eks. hindbær, jordbær, kirsebær, blåbær? Bare spring på.
Marmeladen er rigtig nem at lave og du får opskriften lige her:
Solbærmarmelade på 10 min. – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 175 gram solbær - nippede af stilken kan erstattes med andre bær/anden frugt
- 40 gram revet æble 1 lille æble - pærer kan også bruges.
- 75 gram sukker smag til
Sådan gør du
- Skyl solbærrene godt i vand og nip dem fra stilken. Det gøres nemmest med en gaffel.
- Læg bærrene i en mikroovnsfast skål, gerne med lidt høj kant. Jeg brugte en glasskål med låg. Riv æblet (gerne med skræl, hvis skrællen er fin) og tilsæt sammen med halvdelen af sukkeret. Kan også koges i gryde under låg.
- Kog solbærrene ved fuld effekt i mikroovnen ca. 2 minutter og omrør. Kog igen 2 min. ved fuld effekt. (mener det er ca. 7-800 watt). Marmeladen bruser op under kogningen, så hold lidt øje med den.
- Smag marmeladen til med sukker. Måske du skal bruge mere/mindre end jeg har angivet. Kog yderligere 1-2 minutter, til marmeladen begynder at tykne.
- Skold et lille glas (inkl. låg) med kogende vand evt. med lidt Atamon i. Skal marmeladen holde sig længere tid end 2-3 uger, så tilsæt lidt Atamon efter anvisninger på flasken
Noter
Æbler/pærer indeholder pektin, som er naturligt stivelse. Umodne æbler indeholder mest pektin.
Marmeladen kan laves med andre bær, f.eks. brombær, hindbær, jordbærSolbærmarmeladen kan holde sig minimum 2-3 uger i køleskab, hvis du bruger rent bestik.
Skal den holde sig længere tid, så tilsæt Atamon efter anvisninger på glasset.Solbærsyltetøj eller solbærmarmelade – kog en lille portion nemt og hurtigt i mikroovn
Det er bare så smart, at man lige kan koge en nem hurtig portion marmelade i mikroovnen.
Jeg fik kun et enkelt glas af denne lille portion solbær, men det smager skønt, kan du tro!
Marmelade koger jeg tit, hvis jeg f.eks. har en lille rest daggamle bær, der trænger til at blive brugt. Intet frugt eller bær går til spilde her.
Så lækkert at have søde marmelade sommerminder gemt i køleskabet. Prøv du også gerne det, hvis du har frugt/bær i overskud. Jeg har f.eks. prøvet at lave marmelade med en rest æbler, nektariner eller abrikos?
Hjemmelavet marmelade smager SÅ meget bedre end den du kan købe, det er billigt at lave og så er det helt uden tilsætsætningsstoffer.
Marmelade uden Melatin – brug æbler eller pærer – de indeholder nemlig Pektin.
Æbler og pærer indeholder pektin, hvilket er naturlig stivelse. Det betyder, at hvis du tilsætter æble til din marmelade, så vil den naturligt stivne uden brug af hverken Melatin eller syltesukker.
Jeg har f.eks. også brugt æbler i denne brombær æblemarmelade.
Æblene er rimeligt diskrete i smagen, så æblerne kan næsten ikke smages i marmeladen.
Pærer kan også bruges. Umodne pærer/æbler skulle indeholde mest pektin. Bare lige et tip til dig. Måske du også tit har æbler/pærer til overs i din frugtskål?
Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj?
Syltetøj er ofte tyndere i konsistensen og indeholder hele bær/frugt. Dvs. du kan sagtens lave denne marmelade som syltetøj, så skal du bare ikke koge den så længe, at bærrene koger ud.
Du kan også koge kompot? Det er en nærmest pureret marmelade/syltetøj.
Få en god opskrift på jordbærkompot eller rabarberkompot her.
Konsistensen bestemmer du lidt selv. Både kompot og marmelade kan også blendes, hvis du foretrækker marmelade uden hele frugtstykker/hele bær.
God fornøjelse med marmelade kogeriet. Jeg er sikker på at du bliver fan af at lave din egen marmelade. Hjemmelavet er altså bare bedst. 🙂
Øj du skulle smage denne brombærmarmelade på en nybagt bolle med smør, en bolle med ost eller på pandekager. Slurp 🙂
Prøv også marmeladen som fyld i disse croissanter med solbærskum og solbærglasur.
Hvis du har mange solbær i haven, så prøv også disse solbærmuffins eller denne solbærkage. Super lækre kager.
Få en masse gode opskrifter på marmelade, kompot og syltetøj ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.