Go Back Email Link
+ servings
Solsikkekager - småkager med solsikkekerner
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Solsikkekager - småkager med solsikkekerner

Sprøde småkager med solsikkekerner og havregryn
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Solsikkekager - småkager med solsikkekerner
Servings: 36 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 150 gram sukker erstat gerne 75 gram med brun farin
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 150 gram solsikkekerner kan erstattes med f.eks. nødder/mandler/peanuts/græskarkerner?
  • 100 gram havregryn
  • 50 gram mel kan erstattes med glutenfrit mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk sirup mørk el. lys kan bruges. Kan udelades

Sådan gør du

  • Lun evt. smørret 15 sekunder i mikroovn eller vent til det har stuetemperatur. Læg smørret i en skål og tilsæt sukker, vaniljesukker, salt, havregryn og solsikkekerner
    Solsikkekager - småkager med solsikkekerner
  • Rør ægget i og tilsæt mel og bagepulver
    Solsikkekager - småkager med solsikkekerner
  • Dejen kan røres bare med gaffel. Tilsæt sirup. Rør dejen godt. Det bliver en fast klistret dej
    Solsikkekager - småkager med solsikkekerner
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt nu dejen på i små klatter, med 2 teskeer. Kagerne flyder meget ud, så lav god afstand. Jeg fik plads til 16 kager på den ene plade og 20 på den anden
    Solsikkekager - småkager med solsikkekerner
  • Bag nu kagerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hvis du bruger varmluft, kan du bage begge plader på samme tid. Kagerne er færdige, når de er gyldenbrune, og mest brune i kanten. Pas på de ikke bliver for mørke.
    Solsikkekager - småkager med solsikkekerner
  • Lad kagerne afkøle helt på bagepladerne, før du evt. putter dem i kagedåse. Kagerne bliver sprøde efter afkøling.
    Solsikkekager - småkager med solsikkekerner

Noter

Solsikkekerner kan erstattes med nødder/mandler/peanuts
Kagerne kan evt. lægges sammen med smørcreme.
Dyp evt. den ene halvdel af kagen i smeltet chokolade.
Solsikkekagerne kan holde sig minimum 1-2 uger i kagedåse.
Er småkagerne bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter i ovnen igen.