Havregrynskager. Uhm her får du opskriften på sprøde havregrynssmåkager med mandler, chokolade og kirsebær. Småkagerne er uden æg.
En håndfuld mandler, en håndfuld chokolade og de 10 sidste kirsebær i skålen. Kan man mon trylle nogle hurtige cookies af disse lækkerier?
Jeps det kan man. Grove, lækre, havregrynskager uden æg, som du skal høre om i dag.
Opskriften har jeg afprøvet flere gange. Tjek f.eks. opskriften på disse cookies med havregryn, mandler og tranebær ud her.
Versionen i dag med friske kirsebær blev også super gode. Mandler og chokolade i småkager, var også med til at gøre dem ekstra lækre.
Har du ikke friske kirsebær, så kan de sagtens udelades eller erstattes med f.eks. tørrede tranebær eller rosiner måske?
Opskriften er nem og kræver få ingredienser. Dejen skal ikke rulles, trilles eller formes og der er ingen æg i dejen. Du kan lave en portion på få minutter.
De lækre kager kunne vi også kalde for grovsmåkager, havregrynscookies eller havregrynskager. Du bestemmer. Kært barn har mange navne. 🙂
Opskriften på de lækre havregrynscookies kommer her. Den er rigtig nem.
Havregrynskager uden æg – nem opskrift

Ingredienser
- 125 gram smør
- 150 gram sukker
- 1½ spsk sirup både lys og mærk kan bruges
- ½ tsk natron
- 125 gram hvedemel
- 125 gram havregryn
- 50 gram mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder
- 10 stk kirsebær kan udelades eller erstattes med tørret frugt/bær: rosiner, tranebær el. lign.?
- 50 gram chokolade grofthakket. Al slags kan bruges Kan udelades
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde sammen med sukker og sirup. Rør havregryn, mel og natron i og rør til alle ingredienser er blandet sammen. Det bliver en hård fast dej.

- Sluk for blusset.

- Hak chokolade, mandler og kirsebær groft og tilsæt. Rør dejen godt. Hvis dejen virker for smuldrende, så tilsæt evt. ekstra sirup.

- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og form små kager med bagepapir med to teskeer. Brug ca. 1 tsk dej pr. kage Jeg fik plads til 25-30 småkager pr. plade

- Bag havregrynskagerne ca. 6-7 minutter ved 175 varmluft (200 grader alm. ovn). Småkagerne er færdige, når de er gyldenbrune og sprøde. Småkagerne skal have en god afbagning, da kirsebærrene ellers kan gøre kagerne bløde.

- Afkøl småkagerne helt før du putter dem i kagedåse. Er de fortsat for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter igen.

Noter

Havregrynssmåkager med mandler, chokolade og kirsebær
Sprøde og lækre småkager!
Kirsebærrene gav kagerne et fint diskret smag af kirsebær og de sprøde mandler var virkelig lækre i kagerne.
Jeg brugte også lidt chokolade, jeg havde i overskud. Med så gode ingredienser, kan det da kun blive nogle gode småkager.
Vi havde kagerne med på besøg hos vores børn og kagerne var en succes, kan du tro. Dem må du prøve.
Jeg havde kun 10 kirsebær at putte i, men de gav en god sød smag til kagerne. Tørret frugt eller tørrede bær f.eks. abrikos eller tranebær, kan også sagtens bruges.
Man kan nemlig sagtens tilsætte bær eller frugt til kagedej. Prøv f.eks. også disse cookies med rabarber,
Bær kan selvfølgelig også sagtens udelades eller kirsebær kan også erstattes med andre bær.

Småkager smager skønt og de bliver sprøde og lækre og så er de super nemme at lave. Spring du bare på.
Kagerne bliver ret mørke i det, jeg tænker det er p.g.a. chokoladen og kirsebærrene? Lækre kager kan du tro. De smager lidt af karamel, måske p.g.a. siruppen? Nam nam.
Grove småkager, der smager knasende godt. Fiberrige småkager. Måske vi kunne nyde et par stykker i stedet for en müslibar? Helt sunde er de dog ikke. 🙂
Det er virkelig smart at alle ingredienserne bare kan smeltes sammen i en gryde. Super nem dej uden æg og en god opskrift, du sagtens kan eksperimentere med. Bare tilsæt de lækkerier du har på lager.
Knasende sprøde havregrynscookies med karamelagtig smag og et strejf af lækker chokolade. Uhm!
Disse grove cookies får mine bedste anbefalinger! Dem må du prøve.
Få flere gode opskrifter på havregrynskager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.







Havergrynscookies
Jeg ser ikke rigtig hvor meget frugt (frisk eller tørret) hvor meget chokolade, kan begge dele tilsættes eller er det en af delene?