•  
  •  
  •  
  •  
  •  

En håndfuld mandler, en håndfuld chokolade og de sidste 4 kirsebær i kirsebærskålen.

Kan man mon trylle nogle hurtige cookies af disse lækkerier?

Jeps det kan man. Grove, lækre, cookies, som du skal høre om i dag. Opskriften har jeg afprøvet flere gange på bloggen f.eks. disse med havregryn, mandler og tranebær.

JA det blev de hurtige cookies, i dag med chokolade, mandler og gourmet-chokolade.

Inspirationen til cookies’ene har jeg fra Claus Meyers lækre kogebog : Meyers Kager. Fantastisk inspirende kage/bagebog Jeg ELSKER den! Indbydende og meget lettilgængelige opskrifter.DSC_7266Opskriften er nem og kræver få ingredienser. Dejen skal ikke rulles, trilles eller formes og der er ingen æg i dejen.

De lækre smørcookies kalder Claus Grovsmåkager. Hm, hm. Jeg synes bedre om cookies, smørcookies eller havregryns cookies. Du bestemmer. Kært barn har mange navne 😉DSC_7296Opskriften på de lækre havregrynscookies kommer her:

Nemme grove havregrynskager med mandler, chokolade og kirsebær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 16 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 35 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 150 gram sukker
  • spsk sirup
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk natron
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram havregryn
  • 1 håndfuld mandler grofthakkede
  • 50 gram tørret frugt ell. kirsebær kan udelades
  • 50 gram chokolade grofthakket

Sådan gør du

  • Smelt smør og tilsæt sukker, sirup, vand og natron. Bland de tørre ingredienser. Hæld smørblandingen heri.
  • Hak chokolade og kirsebær groft og tilsæt. Rør dejen godt.
  • Form små kager på en bageplade med bagepapir med en ske. Dyp evt. fingrene i vand og form små runde kager. Pres dem lidt flade til sidst. Dejen er lidt smuldrende, men saml den så godt du kan.
  • Kagerne bages ca. 6 minutter ved 175 varmluft
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_7268Jeg havde kun 4 kirsebær at putte i, men brug endelig gerne flere, hvis du har. Tørret frugt eller tørrede bær f.eks. abrikos eller tranebær, kan også sagtens bruges.

Smukt ser det ud. 🙂DSC_7264Dejen er lidt smuldrende, men saml den så godt du kan. 
DSC_7286Kagerne smager skønt og de bliver sprøde og lækre men er vist ikke verdens smukkeste kager? Til gengæld er de grove og smager karamel-agtigt-godt og det må vist opveje?

Jeg benytter lejligheden til at fremvise mit seneste nyindkøb. Endnu et kagefad fra Keramikladen. Jeg ELSKER keramik fra keramikladen – så er det sagt 🙂
DSC_7293Jeg prøvede at tage nogle flatterende billeder af kagerne tæt på. Hm, hm. Jeg ved ikke om det blev meget bedre? Synes ikke de cookies sælger sig selv særligt godt på billeder? Men til gengæld vinder de på smagen, så fortvivl ej..;-)DSC_7300Selvom de måske ikke ser så indbydende ud, så er disse cookies anbefalelsesværdige. Jeg tror heller ikke at de er de allermest usunde?. Der er jo herligt mange mættende kostfibre i disse havregrynscookies.

Samvittigheden får det lidt bedre hvis vi kalder dem “Grovsmåkager” tror jeg? Ja! Efter at have spist 5 stk. har jeg nu lyst til at sige, at det er grovsmåkager jeg har spist 😉DSC_7302Knasende sprøde havregrynscookies med karamelagtig smag og et strejf af lækker chokolade. Uhm!

Disse grove cookies får mine bedste anbefalinger!


  •  
  •  
  •  
  •  
  •