•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Halløj – hvor serveres der altså bare nogle skønne kager på bloggen i dag.

Sprøde, nemme havregrynskager med peanuts. Øj hvor er de altså bare lækre, og jeg kan betro dig, at det samtidig også er de nemmeste peanutcookies du kan bage. Havregrynskager med peanuts - nemme, sprøde peanutcookiesEr du også vild med peanuts i kager? Det er jeg! Jeg elsker kombinationen af det søde og det salte. Havregrynskager er jeg også ret vild med og på bloggen kan du finde opskrifter i utallige afskygninger 

Havregrynskager er nemme at bage og det smarte er, at dejen bare skal smeltes sammen i en gryde på få minutter. Et fad kager kan være klar på ½ time – alt inclusive.Den seneste havregrynskagevariant jeg har bagt, er disse med mandler og sirup og de var rigtigt gode. En sød bloglæser skrev til mig, at hun havde forsøgt sig med ½ mandler og ½ peanuts og det satte da sørme søde kagetanker igang hos mig. Den peanutvariant var en bageudfordring værd 🙂

Lykkedes projektet? Ja mon ikke! Denne variant er til dato den allerbedste havregryns-kagevariant jeg har bagt!Havregrynskager med peanuts - nemme, sprøde peanutcookiesJeg har glædet mig til at dele opskriften med dig og den kommer lige her:

Havregrynskager med sirup og peanuts - nemme peanutcookies
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 32 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 gram smør
  • 125 gram havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 gram sukker
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk sirup
  • 2 håndfulde saltede peanuts

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukker og vaniljesukker.
  • Når sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen og ægget tilsættes. Rør godt.
  • Tilsæt havregryn og sirup.
  • Bland bagepulver med hvedemel og rør det i.
  • Tilsæt peanuts og rør godt
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt små dejtoppe på pladen, vær obs. på at de flyder en del ud. Der kan være 16 kager på pladen af gangen.
  • Bag havregrynskagerne 8-9 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige når de er gyldenbrune. Jo mørkere de er, jo mere smag får de og jo sprødere bliver de. Pas bare på med at de ikke branker. Hold godt øje de sidste minutter .
  • Kagerne skal blive helt sprøde efter afkøling på en rist. Er de for bløde, så sæt dem i ovnen i 3-5 minutter igen.
  • Kan puttes i kagedåse efter endt afkøling. Kan holde sig lige til de er spist.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Havregrynskager med peanuts - nemme, sprøde peanutcookiesMåske du tænker at de salte peanuts ikke rigtigt passer i kage? Tro du bare om.

De passer helt perfekt! Sødt/salt er det helt perfekte match i disse kager og i forening med den karamelagtige sirup-smag….uhm! 🙂 Det er mine yndlings peanutcookies og jeg har endda prøvet mange varianter – allesammen også sprøde og lækre cookies, men dagens variant er bare lige en klasse bedre og så scorer de højt på at dejen er rørt sammen på under ½ time.

Skal vi ikke også bare sige, at de også er lidt sundere? Hovedingrediensen er jo alligevel havregryn? 😉 Havregrynskager med peanuts - nemme, sprøde peanutcookiesDagens anbefaling er hermed givet videre til dig. Snig en pose peanuts med i indkøbskurven, næste gang du skal købe ind, for så kan du nemlig hurtigt trylle en portion af de lækre kager

Hvis kagerne puttes i kagedåse efter afkøling, kan de holde sig sprøde og friske i dagevis, men de er med garanti spist før. 🙂
Havregrynskager med peanuts - nemme, sprøde peanutcookiesNæste gang du skal have kage med på job eller skal bage kage til dine kaffegæster, så overvej en portion af disse cookies. De vil vække jubel, hos både store og små.

Sprøde peanutcookie-hilsner til dig fra mig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •