Fordel de kogte kartofler i en smurt bradepande eller 1-2 tærtefade/forme.
Knus kartoflerne direkte ned i bradepanden, ved at dyppe et glas i lidt olie. Så slipper kartoflerne bedre. Pensl kartoffelbunden med olie og krydr med salt og peber.
Forbag bunden i ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn), til den er sprød og let gyldenbrun.
Imens tærtebunden bager, så steg løgene i lidt smør/olie på en pande sammen med bouillonterningen. Dryp gerne lidt honning/sukker på og lad løgene karamellisere, til de bliver klare. Drys med salt/peber
Fordel de stegte løg på den forbagte kartoffelbund. Drys med revet ost og fordel tomaterne ovenpå.
Pisk æggene sammen med mælk, krydr med salt og peber, og hæld æggemassen over fyldet.
Bag tærten igen i ca. 20-25 minutter ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn), eller til æggemassen er stivnet og tærten er sprød og gyldenbrun.
Lad gerne tærten afkøle/sætte sig lidt, før du skærer den ud. Serveres lun med salat f.eks. bønnesalat til. Du kan evt. servere lidt kød til, frikadeller, karbonader, wienerschnitzler? Lige hvad du har lyst til.