Go Back Email Link
+ servings
Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler
Udskriv
No ratings yet

Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler som bund

Nem tærte med løg og kartofler som bund.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 20 minutter
Ret: Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler som bund
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Equipment

Ingredienser

Kartoffelbund:

Løgfyld:

  • 4 store løg
  • 2 rødløg
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk honning eller et nip sukker. Kan udelades.
  • Lidt olie eller smør til stegning
  • Salt/peber

Æggemasse:

  • 7 æg
  • dl mælk kan erstattes med creme fraiche, fløde, hytteost eller lignende.
  • 200 gram revet mozzarella kan udelades eller erstattes med anden ost.
  • 10-15 cherrytomater du kan sagtens bruge flere. Kan udelades eller erstattes med andre grøntsager f.eks. peberfrugt eller gulerod i tern.
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fordel de kogte kartofler i en smurt bradepande eller 1-2 tærtefade/forme.
    Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler
  • Knus kartoflerne direkte ned i bradepanden, ved at dyppe et glas i lidt olie. Så slipper kartoflerne bedre. Pensl kartoffelbunden med olie og krydr med salt og peber.
    Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler
  • Forbag bunden i ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn), til den er sprød og let gyldenbrun.
    Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler
  • Imens tærtebunden bager, så steg løgene i lidt smør/olie på en pande sammen med bouillonterningen. Dryp gerne lidt honning/sukker på og lad løgene karamellisere, til de bliver klare. Drys med salt/peber
    Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler
  • Fordel de stegte løg på den forbagte kartoffelbund. Drys med revet ost og fordel tomaterne ovenpå.
    Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler
  • Pisk æggene sammen med mælk, krydr med salt og peber, og hæld æggemassen over fyldet.
    Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler
  • Bag tærten igen i ca. 20-25 minutter ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn), eller til æggemassen er stivnet og tærten er sprød og gyldenbrun.
    Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler
  • Lad gerne tærten afkøle/sætte sig lidt, før du skærer den ud. Serveres lun med salat f.eks. bønnesalat til. Du kan evt. servere lidt kød til, frikadeller, karbonader, wienerschnitzler? Lige hvad du har lyst til.
    Tærte med kartoffelbund - løgtærte med knuste kartofler

Noter

Fryseegnet. Kan laves med andet fyld. 
Kartoffelbunden kan erstattes med f.eks. denne grove tærtebund