Go Back Email Link
+ servings
Ymerfromage med mandel krokant - opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Ymerfromage - en nem og lækker dessert
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid2 timer 30 minutter
Ret: Ymerfromage med mandel krokant - opskrift
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • ½ liter ymer kan erstattes med f.eks. tykmælk, kærnemælk eller koldskål. Alle surmælksprodukter kan bruges
  • ½ tsk vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 3-4 spsk sukker smag til
  • dl fløde
  • 4-6 spsk Mandelkrokant kan erstattes med anden topping. Grofthakket Daim f.eks.

Sådan gør du

  • Opblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter eller til den er opløst.
    Ymerfromage med hvid chokolade & mandler
  • Bland ymer med sukker og vaniljesukker eller vaniljemarv. Hvis du bruger en vaniljestang, så skrab vaniljemarven ud og bland med sukkeret, så er det nemmere at få rørt ud. Du kan også sagtens bare bruge vaniljesukker.
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Pisk fløden og vend den med i ymerblandingen. Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker/vanilje.
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Kram vandet af den opblødte husblas. Lun husblassen ca. 5 minutter i mikroovnen, eller indtil den er helt smeltet. Kan også lunes over vandbad.
  • Rør ca. 2-3 spsk ymerblanding i den lune husblas, så den afkøles/tempereres lidt. Pisk herefter husblasblandingen i ymerblandingen. Hæld den i med en tynd stråle imens du pisker godt. Skulle det ske at din fromage "trevler" så si den her.
  • Fordel fromagen i 4 dessertskåle. Tildæk dem med film og lad dem afkøle i køleskabet i mindst 2 timer eller til din ymerfromage er stivnet.
    Ymerfromage med mandel krokant - opskrift
  • Pynt fromagen lige inden serveringen. Jeg brugte mandelkrokant (knuste brændte mandler), men du kan også pynte med kompot eller f.eks. kirsebærsauce Servér
    Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

Noter

Kan også serveres med f.eks. rabarberkompot eller jordbærkompot
Fromage kan laves med alle surmælksprodukter - prøv ogsåmed yoghurtkoldskål eller tykmælk.