Opblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter eller til den er opløst.
Bland ymer med sukker og vaniljesukker eller vaniljemarv. Hvis du bruger en vaniljestang, så skrab vaniljemarven ud og bland med sukkeret, så er det nemmere at få rørt ud. Du kan også sagtens bare bruge vaniljesukker.
Pisk fløden og vend den med i ymerblandingen. Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker/vanilje.
Kram vandet af den opblødte husblas. Lun husblassen ca. 5 minutter i mikroovnen, eller indtil den er helt smeltet. Kan også lunes over vandbad.
Rør ca. 2-3 spsk ymerblanding i den lune husblas, så den afkøles/tempereres lidt. Pisk herefter husblasblandingen i ymerblandingen. Hæld den i med en tynd stråle imens du pisker godt. Skulle det ske at din fromage "trevler" så si den her.
Fordel fromagen i 4 dessertskåle. Tildæk dem med film og lad dem afkøle i køleskabet i mindst 2 timer eller til din ymerfromage er stivnet.
Pynt fromagen lige inden serveringen. Jeg brugte mandelkrokant (knuste brændte mandler), men du kan også pynte med kompot eller f.eks. kirsebærsauce Servér