•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ymerfromage med hvid chokolade & mandlerJamen, jamen, jamen. Nu har jeg sukket efter ymerfromage i alle mine leveår, og først nu, i en alder af mange-og-fyrre, skulle det blive min tur til at få lavet fromage selv.

Og man kunne jo næsten græde, så let det er?! Jeg kunne jo have lavet ymerfromage 10000 gange før i mit liv, så let som ingenting! Tænk på alle de fromager jeg er gået glip af i mit (lange) liv og som jeg nu er nødt til at skynde mig vildt for at få indhentet??

Grunden til at jeg først drister mig til fromageprojekterne nu er, at jeg har fundet ud af, at jeg faktisk alligevel er gode venner med den dér husblas….I mange år har jeg undveget opskrifter med husblas. Uha noget med bøvlet vandbad. Uha noget med traumatiske minder om trevler i farmors citronfromage. 😉DSC_1187Næh nej, det er skam ikke så svært og nu skal du høre hvor let det er. Det er faktisk rigtigt nemt og når jeg kan, så kan du også.

Ymerfromage er også en billig, kalorielet dessert (hvis man fratrækker evt. mandelknas). Alt taler for at du også drister dig ud i fromagen!

Jeg toppede min ymerfromage med hvid chokolade og mandelkrokant, men du kan sagtens bruge anden topping f.eks. rabarberkompot  eller kirsebærsauce måske?Ymerfromage med hvid chokolade & mandler

Ymerfromage med hvid chokolade & krokant

Ymerfromage med hvid chokolade & mandler
Ymerfromage - en nem og lækker dessert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: fromage, krokant, ymerfromage
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter ymer kan erstattes med tykmælk, kærnemælk eller koldskål. Alle surmælksprodukter kan bruges
  • ½ tsk vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 3-4 spsk sukker smag til
  • 4 blade husblas
  • dl fløde
  • Topping: Mandelkrokant og hvid chokolade.

Sådan gør du

  • Opblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
    Ymerfromage med hvid chokolade & mandler
  • Bland ymer med sukker og vaniljesukker eller vaniljemarv. Hvis du bruger en vaniljestang, så skrab vaniljemarven ud og bland med sukkeret, så er det nemmere at få rørt ud. Du kan også sagtens bare bruge vaniljesukker.
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Pisk fløden og vend den med i ymerblandingen.
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Kram vandet af den opblødte husblas. Hæld vandet af skålen og læg husblassen tilbage heri. Lun i mikrobølgeovnen i 5 sekunder af gangen, indtil husblassen er helt opløst. Skal max. have i alt 15 sekunder. Mikrobølgeovn erstatter vandbad. Det er meget nemmere i mikroovnen synes jeg.
  • Bland 3-4 spsk af ymerblandingen med den lunkne husblas for at køle den af. Rør godt. Tilsæt herefter husblassen til resten af ymerblandingen. Hæld i med en tynd stråle imens du rører godt OBS. Hælder du husblassen i på en gang imens den er for varm, kan fromagen trevle.
  • Fordel fromagen i 4 forme. Jeg bruge disse blå kokotter, men du kunne også have brugt portionsglas eller andre smukke dessertskåle.
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Pak kokotterne ind i film og sæt dem i køleskabet i mindst to timer. Den er færdig, når den er stivnet
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Pynt fromagen lige inden serveringen. Jeg brugte hvid chokolade og mandelkrokant, men du kan også pynte med kompot eller f.eks. kirsebærsauce
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant
  • Servér
    Ymerfromage med hvid chokolade & krokant

Noter

Du kan bruge anden topping på fromagerne - prøv med rabarberkompot eller kirsebærsauce
Fromage kan laves med alle surmælksprodukter
Opskriften på mandelkrokant finder du lige her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækker fløjlsblød ymerfromage med hvid chokolade og krokant  

Ymerfromage består faktisk kun af disse 3 ingredienser. Ymer, vanilje, sukker og ja så også husblas. Fromage kan laves helt uden æg, så den er hit om sommeren som et alternativ til hjemmelavet is, hvis du nu har gæster der ikke kan tåle æg.DSC_1129Faktisk skal ymer bare røres med sukker og vaniljesukker, flødeskum piskes og blandes i og herefter husblas tilsættes. DSC_1132

Pisk fløden og vend den med i ymerblandingen. DSC_1135Jeg anrettede ymerfromagen fint i 4 portionsskåle, men du kan også bruge en stor serveringsskål, så kan dine gæster selv bestemme hvor stor en portion de tager. Har du ikke nogle små kokotter som jeg, så kan du bruge små serveringsglas eller andre fine dessertskåle. DSC_1136Ymerfromage er nemt at lave, men din tålmodighed bliver sat på prøve, når du skal vente på at fromagerne køler i køleskabet. Mine var stivnet efter lidt over 2 timer.
DSC_1137Lige inden fromagerne skal bruges, skal de pyntes. Hak lidt hvidt chokolade (mørkt kan jo selvfølgelig også bruges)
DSC_1184 Her ser du lidt mandelknas jeg havde tilovers fra nytårsaften. Jeg brugte det til mine fantastiske créme bruléer.

Få opskriften på hjemmelavet krokant her:

Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant
Krokant med mandler - lækker mandelkrokant til desserter
Se opskriften her
Mandelkrokant

Har du ikke lige krokant, så kan almindelige finthakkede mandler sagtens bruges eller du kan bruge en helt anden slags topping.
DSC_1187 Drys 1 spsk. mandelkrokant på fromagerne og lidt hvid chokolade også. Uhm. Det smagte helt vidunderligt, selvom det jo nok mest lignede en skål med morgenmad? En gang crüsli? 🙂

En helt forrygende blanding! Den søde/syrlige fromage kombineret med det søde/sprøde knas. Den bedste dessert, den må du prøve! 🙂DSC_1188Manden min valgte en version uden chokolade, blot med mandelknas og han insisterede på at jeg skulle sige til jer, at fromagen altså smagte bedst uden chokolade (hvor ved han så det fra? )

Vi var 3 mod 1 i familien, men vi er også alle vilde med hvid chokolade. Manden er mest vild med mørk chokolade, så stol ikke for meget på hans ord 😉 Jeg synes hvid chokolade er GULD og en gevinst i alle desserter, også som topping på ymerfromage

Jeg vidste det i forvejen, men det er jo så blevet bekræftet nu igen. Jeg er ikke bare vild med fromage, jeg ELSKER fromage – også ymerfromage. Denne ymerfromage var rigtig lækker. Ja mormordesserter styrer, sådan er det 🙂

Du kan finde andre gode fromageopskrifter på bloggen. Kig med her:

Yoghurt fromage med citron god nem opskrift
Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave
Se opskriften her
Citronfromage med flødeskum og granatæble
Frisk og syrlig ød citronfromage med flødeskum og granatæble
Se opskriften her
Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
En nem og lækker fromage med tykmælk, Daim og mandelknas
Se opskriften her
Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
Fromage med tykmælk og rabarberkompot
Nem fromage med vanilje og rabarberkompot
Se opskriften her
Tykmælksfromage med rabarberkompot
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Nem fromage dessert med tykmælk
Se opskriften her
Vanilljefromage nem fromage dessert - opskrift

Er der andre fromager jeg har glemt? Nu har jeg jo knækket husblas-koden, så fromage kom bare an, kom bare med de gode ideer. Jeg er klar 🙂

Denne fromage vil være god til gæster, til weekend-desserter, til børnefødselsdag og faktisk også til morgen-brunch-bordet. Prøv den! 🙂
DSC_1192Rigtig god fornøjelse med din fromage


  •  
  •  
  •  
  •  
  •