Yoghurtfromage med citron – fløjlsblød, lækker og nem at lave

  • Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave

Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at laveEr du også vild med fromage? Fløjlsblød, cremet og lækker fromage. Uhm <3

Sådan spiste vi i dag – en skøn en af slagsen.

Ideen udsprang af en bøtte tiloversbleven græsk yoghurt i køleskabet. Det måtte prøves.

Desserten nåede jeg lige at røre sammen, før jeg ilede på søndagsvagt på biblioteket. Det lyder mega-overskudsagtigt, men faktisk tager det under ½ time at lave fromage, alt inklusive. Husblassen behøver du slet ikke frygte – det er ikke farligt. Man overlever og desserten smager fortrinligt 🙂

Det var rigtigt skønt at komme hjem til lækker dessert, efter en travl arbejdsdag. Crock potten nåede jeg også at fylde, inden jeg tog afsted, så der ventede også en lækker simremenu. Det projekt skal du nok komme til at høre om en anden dag. 🙂
På bloggen finder du flere fromage-opskrifter, bl.a. koldskålsfromage, vaniljefromage, citronfromage. Vi elsker dem alle, her i huset. Citronfromagen er nok alligevel nr. 1 – selvom jeg nu også er ret så vild med tykmælkfromagen med mandelknas og hvid chokolade, Uhm <3Fromagen du skal høre om i dag er også rigtigt lækker. Den har citronstrejf og vi spiste den med lækre syltede jordbær med jordbærsirup på toppen. De er altså skønne, disse lækre jordbær fra Fabbri. Falder du over sådan et glas, så slå til. Syltede jordbærDe er ret ret dyre (Ca. 120 kr pr. glas) men glasset er drøjt i brug, for de er meget søde. De smager vidunderligt, især også til vaniljeis. Virkelig en lækkerbisken.

Kan du ikke lige opdrive de syltede jordbær, så kan yoghurtfromagen fint nydes med friske bær, kompot, jordbærpuré eller lidt mandelknas måske? Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at laveFromage er en nem og lækker dessert og du kan anrette den i portionsglas eller i en stor glasskål. Måske det er bedst med en stor glasskål, for så bestemmer man jo selv portionsstørrelsen.

Desserten er fin som en enkel weekend-dessert, men jeg tror da også at dine gæster vil synes om den 🙂Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at laveDu får opskriften på yoghurtfromagen lige her:

Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter græsk yoghurt 2%- eller 10%
  • dl piskefløde
  • Marven af 1 vaniljestang
  • ½-1 dl sukker
  • 4 blade husblas kun 3 blade, hvis du ikke bruger citronsaft
  • Evt.: saften af ½-1 citron

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter
  • Rør imens yoghurten op med vaniljemarv og ½ dl sukker
  • Tag husblassen op, med det vand der hænger ved.
  • Læg det i en skål og lun det 5 sekunder af gangen i mikrobølgeovnen, til det er smeltet og helt tyndt.. Det må ikke blive for varmt
  • Rør ca. 1 dl af yoghurten i husblassen, og bland godt.
  • Pisk fløden og vend den forsigtigt i yoghurtblandingen.
  • Smag massen til, og tilsæt evt. citronsaft, og lidt mere sukker, hvis du synes.Jeg synes citronsaften giver desserten et friskt pift, men du bestemmer.
  • Note: Bruger du ikke citronsaft, skal du nok nøjes med 3 blade husblas
  • Fordel fromagen i portionsglas eller en glasskål.
  • Tildæk med film og sæt på køl i minimum 2 timer

Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at laveJeg synes at det fungerer rigtigt fint at varme husblassen i mikrobølgeovnen. Nogen bruger også vandbad, men det synes jeg er for bøvlet. 5 sekunder af gangen, i mikrobølgeovnen, er lige til at overskue. 😉 Mærk efter undervejs, at blandingen ikke bliver for varm.

Fromage er altså en rigtig nem og lækker dessert. Du kan bruge alle slags surmælksprodukter – koldskålsfromage er også lækkert, og kærnemælksfromage også. Det ville også være lækkert med en fromage lavet af appelsinyoghurt?

Desserten er lækker året rundt, men den vil også være en lækker, svalende, kølende dessert at servere om sommeren? Måske man faktisk kunne lave sine egne hjemmesyltede jordbær dér? Dél gerne en god opskrift, hvis du har 🙂
Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave
Jeg håber du har fået lyst til at gøre fromage-forsøget?

Det er rigtigt nemt, se selv her:

 

En rask lille søndagsdessert.

Der blev serveret en ægte søndags-menu på matriklen i dag. Simrekylling i slow-cookeren og mormorfromage til dessert. Ikke et øje var tørt. Totalt oldschool-retter. Man skulle næsten tro, at man var på besøg hjemme hos bedste- eller oldemor 😉

Mormor-retterne holder. Altid. Desserten var et totalt hit, så spring du bare på 🙂

Jeg håber du har haft en god weekend? Jeg har arbejdet både lørdag og søndag, men det betyder så til gengæld, at jeg har fri på fredag. Juhuu – en sommerhus-weekend venter forude. Skønt at have det i udsigt 🙂
Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer