Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Æggekage med feta, skinke og tomat ovnbagt

Lækker ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 12 æg
  • ½ liter mælk
  • 2 tsk natron
  • 200 gram feta i tern
  • 2-3 tomater i skiver
  • 100 gram skinke i tern eller skiver
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Rugbrød sennep og evt. ketchup
  • Evt. drys: Purløg eller tynde skiver rødløg det glemte jeg, god dammit!

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk godt sammen. Opløs natronpulveret i lidt vand og rør blandingen i æggeblandingen. Tilsæt krydderier Skær fetaen i tern og fordel ternene i et ildfast fad. Jeg brugte et ovalt glasfad
    Æggekage med feta, skinke og tomat - ovnbagt
  • Hæld æggeblandingen i fadet. Læg skinke og tomat på toppen. Synker det til bunds, så pyt.
    Æggekage med feta, skinke og tomat - ovnbagt
  • Bag æggekagen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Æggekagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen. Åbn helst ikke ovnlågen under tilberedningen
    Æggekage med feta, skinke og tomat - ovnbagt
  • Servér æggekagen straks, med lækkert rugbrød til, og en klat sennep/ketchup. Purløg eller rødløg smager godt på toppen
    Æggekage med feta, skinke og tomat ovnbagt

Noter

Lav gerne æggekagen som "Stop madspilds-æggekage" og få tømt dit køleskab for evt. pålægs- og grøntsagsrester. 
Prøv også en æggekage med spinat og mozzarella  eller denne med blomkål og ost.
Æggekagen kan nydes varm og den smager også godt kold dagen efter