Æggekage med feta, skinke og tomat ovnbagt
Lækker ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Servings: 4 pers.
- 12 æg
- ½ liter mælk
- 2 tsk natron
- 200 gram feta i tern
- 2-3 tomater i skiver
- 100 gram skinke i tern eller skiver
- Salt/peber
- Tilbehør: Rugbrød sennep og evt. ketchup
- Evt. drys: Purløg eller tynde skiver rødløg det glemte jeg, god dammit!
Pisk æg og mælk godt sammen. Opløs natronpulveret i lidt vand og rør blandingen i æggeblandingen. Tilsæt krydderier Skær fetaen i tern og fordel ternene i et ildfast fad. Jeg brugte et ovalt glasfad
Hæld æggeblandingen i fadet. Læg skinke og tomat på toppen. Synker det til bunds, så pyt.
Bag æggekagen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Æggekagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen. Åbn helst ikke ovnlågen under tilberedningen
Servér æggekagen straks, med lækkert rugbrød til, og en klat sennep/ketchup. Purløg eller rødløg smager godt på toppen