•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomatI dag skal du høre om en rigtig sommermenu.

En let og luftig ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat. Æggekagen er lavet af æg fra fritgående høns, høns vi ved har et rigtigt godt hønseliv, for de bor hos søde Anette og Mads. En helt særlig æggekage er det jo at spise så.

DSC_1799Vi lavede den lækreste æggekage af landæggene. Vi brugte frokostrester som fyld (lidt tomatskiver og 5-6 skiver hamburgerryg). Jeg fandt også en fetablok i køleskabet, som blev stoppet i. Uhm det smagte godt! Feta i æggekage kan anbefales 🙂

Dét der startede som et stop madspilds-påhit endte som en kæmpe æggekage-succes og du kan godt glæde dig til opskriften.

Det er genialt og meget og nemt at bage en æggekage i ovnen. Så slipper du får at stå og holde øje ved stegepanden og der er ingen risiko for at noget brænder på. Et tip til dig 🙂Ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomatHalløj det blev en lækker æggekage og et par knivspids natron gjorde æggekagen særligt høj og luftig. Se selv her. Ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat

Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Æggekage – lækker ovnbagt med feta, skinke og tomat

Lækker ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: æggekage, feta, ovnbagt æggekage
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 12 æg
  • ½ liter mælk
  • 2 tsk natron
  • 200 gram feta i tern
  • 2-3 to mater i skiver
  • 100 gram skinke i tern eller skiver
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Rugbrød sennep og evt. ketchup
  • Evt. drys: Purløg eller tynde skiver rødløg det glemte jeg, god dammit!

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk godt sammen.
  • Opløs natronpulveret i lidt vand og rør blandingen i æggeblandingen
  • Tilsæt krydderier.
  • Skær fetaen i tern og fordel ternene i et ildfast fad. Jeg brugte et ovalt glasfad
  • Hæld æggeblandingen i fadet.
  • Læg skinke og tomat på toppen. Synker det til bunds, så pyt.
  • Bag æggekagen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Æggekagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen.
  • Åbn helst ikke ovnlågen, før æggekagen er færdig, så vil den nemlig falde sammen.
  • Servér æggekagen straks, med lækkert rugbrød til, og en klat sennep/ketchup.
  • Purløg eller rødløg smager godt på toppen

Noter

Lav gerne æggekagen som "Stop madspilds-æggekage" og få tømt dit køleskab for evt. pålægs- og grøntsagsrester. 
Skinke, feta og peberfrugt var et hit, men måske du kan lave din helt egen kombination?
Æggekagen kan nydes varm og den smager også godt kold dagen efter
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Totalt lækker æggekage og en oplagt måde at få brugt lidt rester på.

Grøntsager eller pålægsrester eller hvad du nu lige har på lager?

Fetaen smeltede cremet ind i æggekagen, og gav en virkelig god og lækker smag. Anden ost kan sagtens bruges tænker jeg?

Jeg har prøvet at aflure Hvidsten Kro æggekagekunsten og rygterne fortæller, at de på kroen bruger natron eller bagepulver, for at få æggekagen til at hæve særligt op. Det virker altså, tricket. Prøv du endelig det næste gang. Let og luftig æggekage 🙂Ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat Vi kunne nyde æggekagen i det fri, på sommerhusets gode overdækkede terrasse. Perfekt ramme til et godt måltid.Ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomatEt stort fad æggekage, med rigeligt mad til 4 personer. Vi spiser altid rugbrød til æggekage, fordi vi ellers bliver alt for hurtigt sultne igen. Du bestemmer helt selv, om du vil spise æggekagen uden brød

Prøv at lægge baconskiver på toppen af æggekagen, når den lige har bagt nogle minutter, så overfladen er stivnet lidt. Bacon’en vil stege syndigt på toppen og give rigtig god smag til æggekagen. Prøv du endelig bacon-tricket 🙂
Ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat

Det er meget nemmere at bage æggekage i ovnen end på pande. Der er jo nærmest ingen arbejde i det, når æggekagen laver sig selv inde i ovnen. Æggekage er perfekt mad en dag det skal gå særligt hurtigt i dit køkken, på en travl hverdag, til et brunchbord, som en weekendfrokost? Ovnbagt æggekage med feta, skinke og tomat

Et æggekagetip fra mig til dig. Skal vi ikke slutte af med at beundre Anettes fine og vilde blomsterbuket lidt mere?  Jeg kan slet ikke få nok 🙂
DSC_1798


  •  
  •  
  •  
  •  
  •