Bagte gulerødder med feta - nem opskrift
Bagte gulerødder med feta og mandler - lækre snack gulerødder
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Bagte gulerødder med feta - nem opskrift
Servings: 4 pers.
- 1 kg gulerødder kan erstattes med andre rodfrugter: selleri, pastinak, rødbeder
- 1 spsk balsamico/hvidvinseddike/rødvinseddike både rød og hvid kan bruges. Kan udelades eller erstattes med citronsaft/æblecidereddike?
- 1 spsk akaciehonning
- 2-3 spsk. olie
- salt
- 100 gram feta ost jeg brugte puck feta ost. Kan udelades eller erstattes med f.eks. mozzarella eller burrata ost.
- 1-2 spsk mandler - skåret i halve. kan udelades eller erstattes med f.eks. pinjekerner.
- evt. 1 tsk timian
Skræl gulerødderne og skær dem i små stave. Jo smallere/tyndere, jo kortere tilberedningstid. Læg dem i en lille bradepande el. lign. Dryp gulerødderne med olie, balsamico og honning og drys med lidt salt og evt. lidt peber og/eller timian.
Bag gulerødderne i ovnen v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) i ca. 20-30 min. eller til de er møre, sprøde og gennemstegte. Vend dem undervejs. Fordel evt. mandler på de sidste 10 minutter. Servér evt. med smuldret feta el. lign.
Kan også laves med f.eks. kartofler, rødbeder, pastinak, græskar eller persillerod.
Kan også bruges som topping på en salat.